Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BENIAMIN CONTIU, "PEFOC.RO":Piaţa şemineelor a crescut cu circa 20%, în acest an

Amenajări /

Piaţa şemineelor a crescut cu circa 20%, în acest an
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa şemineelor a crescut cu circa 20%, anul acesta faţă de anul trecut, "fapt ce reflectă dezvoltarea continuă a economiei româneşti", opinează Beniamin Contiu, reprezentantul companiei "Pefoc.ro", producător de profil. Potrivit domniei sale, această piaţă se ridică la aproximativ 4-5 milioane de euro.

    Preţul şemineelor a stagnat, în ultimul an, dar a scăzut cu 10%, "cel puţin faţă de acum 3-4 ani, când nu exista o concurenţă reală pe piaţă", ne-a mai spus domnul Contiu.

    Reprezentantul "Pefoc.ro" subliniază: "Cele mai multe firme de pe piaţa din ţara noastră vând focare aduse pe comandă, noi fiind poate singurii care avem pe stoc în jur de 1000 de focare şi sobe. Per ansamblu, aş putea spune că cererea este puţin mai mare decât oferta, în acest moment".

    Şemineele cele mai solicitate sunt cele de tip modern, placate cu marmură - dar dacă luăm în calcul focarele (care reprezintă poate cel mai mare cost în achiziţionarea şemineului), atunci cele mai căutate ar fi cele din fontă cu distribuţie pe aer cald, termoşemineele sau şemineele tip centrală fiind în creştere mare faţă de anii trecuţi, cu circa 30-40%, ne-a mai spus sursa citată. Şi bioşemineele sunt foarte la modă, tot mai multă lume începând să realizeze că acestea pot fi montate în orice spaţiu, chiar şi la apartament.

    Producătorul "Pefoc.ro" construieşte anual aproximativ 300 de şeminee cu focare de fontă sau oţel, acestea având designul diferit, în funcţie de dorinţa clientului. "Practic, putem construi orice model de şemineu după ce am respectat nişte condiţii tehnice. Deocamdată, vindem şemineele doar în România, dar avem clienţi care vin să cumpere din Moldova, Austria, Germania, Serbia şi Bulgaria", ne-a explicat reprezentantul companiei.

    Potrivit informaţiilor de pe site-ul societăţii, 2001 este anul în care "Pefoc.ro" a intrat pe piaţa din ţara noastră, o serie de şeminee şi coşuri de fum fiind realizate în ţări precum Germania, Cehia şi Polonia.

    Produsele realizate de această firmă sunt şeminee pe lemne simple, cele cu distribuţie de aer cald în mai multe încăperi, şeminee deschise, şeminee tip centrală (termoşeminee) finisate rustic, clasic sau modern, în funcţie de preferinţa fiecărui client.

    Preţul oricărui model de şeminee este stabilit în baza mai multor factori, cum ar fi amplasarea, suprafaţa ce trebuie încălzită, dacă este vorba de un model tradiţional sau un model tip centrală, gabaritul şemineului, coşul de fum, distribuţia aerului, opţiuni suplimentare etc.

    Cifra de afaceri realizată de companie în 2014 se ridică la circa 3 milioane de lei, pentru anul în curs reprezentanţii societăţii propunându-şi o creştere cu 30% a vânzărilor.

    "Firma noastră nu a simţit criza în anii precedenţi, dar a simţit creşterea economiei începând cu anul 2012, când a fost un boom pe piaţa şemineelor din România. Oricum, strategia companiei a fost să mergem pe adaosuri mici şi rulaj mare la produse de calitate bună, spre deosebire de concurenţă", ne-a precizat Beniamin Contiu.

    Domnia sa ne-a precizat că, annual, "Pefoc.ro" investeşte aproximativ 30.000 de euro în promovare.

    În perioada următoare, societatea va lansa mai multe tipuri de sobe accesibile pentru orice familie care nu are un buget pentru un şemineu.

    "Clienţii noştri sunt unici şi nu se intorc să cumpere din nou pentru că oferim un produs care are garanţie de o viaţă. În schimb, ştim că un client mulţumit aduce alţi zece clienţi pe parcursul timpului şi încercăm să profităm de acest aspect", a conchis domnul Contiu.

    Potrivit domniei sale, profilul clientului ideal este un bărbat de peste 35 de ani, care locuieşte la oraş.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional