Vopselele cretoase realizate de Annie Sloan - pe piaţa noastră din 2015
Companii / 15 noiembrie 2018

Vopselele cretoase realizate de Annie Sloan cu 25 de ani în urmă au intrat în ţara noastră în anul 2015. Nana Rădulescu, Art Studio Manager la Deco Art - distribuitorul acestor produse la noi - ne-a explicat că Annie Sloan a fabricat aceste vopsele în parteneriat cu un chimist, pentru copiii săi: "Vopseaua este economică, aproape se poate mânca. A avut un material cu care poti lucra imediat. Nu trebuie şlefuit mobilierul, vopseaua poate fi aplicată pe orice material, pe orice mobilă. România este o piaţă tânără, acum au început oamenii să regândească unde locuiesc, să-şi vopsească mobila în mod unic. Ca tendinţe, albul merge foarte bine, dar şi culori precum roşul, de exemplu. Noi, cei din Ungaria, aducem din 2015 vopsea fabricată în Anglia. Prima dată a fost distribuită în Miercurea Ciuc, iar acum vindem şi în Bucureşti. Eu sunt din Târgu Mureş, locuiesc în Ungaria de 20 de ani, o cunoaştem pe Annie şi învăţăm de la ea. Fiecare distribuitor este ales de ea".
Sursa citată ne-a spus că Annie Sloan nu lucrează în franchiză, ci cu showroom-uri individualizate, subliniind: "Avem şi workshop-uri şi oferim consultanţă în Bucureşti, Braşov, Cluj, Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Iaşi şi Satu Mare".
Nana Rădulescu ne-a mai precizat că un litru de vopsea costă 135 de lei şi acoperă 9 metri pătraţi, aplicată în două straturi: "Se finisează cu un strat de ceară sau lac şi aşa are un look mai natural. În România se cere albastrul, albul, o culoare intermediară între violet şi albastru şi roşu".
Annie Sloan şi-a început cariera ca artist plastic, în 1970, conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii săi în ţara noastră. Aceştia arată că Gauguin şi culorile folosite de el sunt o sursă de inspiraţie continuă pentru Annie Sloan, care a învăţat să nu îi fie frică de culori. Sursa citată menţionează: "La început era interesată de pictură de perete, apoi şi-a îndreptat interesul spre pictură decorativă. În 1987 a scris cartea The Complete Book of Decorative Paint, care este considerată biblia industriei decorative. Succesul cărţii i-a pornit cariera de specialist al vopselelor decorative şi i-a oferit posibilitatea de a învăţa pe plan internaţional tehnicile vopsirii decorative.
A creat Annie Sloan Chalk Paint (#vopseacretă) în 1990, pentru că a vrut un produs pentru mase cu care să poată lucra oricine cu uşurinţă şi prin care ea să îşi poată împărtăşi pasiunea faţă de vopsire şi creaţie. Având un efect mat, catifelat, vopseaua şi-a numit-o Chalk Paint. Scopul ei a fost să creeze un produs uşor de folosit, care să adere la orice suprafaţă, astfel vopsitul să fie simplu şi distractiv. Annie Sloan Chalk Paint ne îndeamnă la încălcarea regulilor şi la savurarea vopsirii, esenţa produsului fiind munca realizată prin libertatea de exprimare, independenţă şi intuiţie.
De marketing şi dezvoltarea reţelei de distribuţie a început să se ocupe cu mult după lansarea produsului pe piaţă, doar după ce cei trei copii au ajuns la vârsta la care se puteau ocupa cu antreprenoriatul. Fiecare culoare experimentată de ea are nume vorbăreţ, cu istoric propriu, în relaţie cu formarea pigmenţilor şi cu istoria artei.
În 2000 şi-a înfiinţat magazinul în Oxford, de unde şi-a vândut vopselele, mobilierul vopsit şi gama de materiale textile. Pentru mult timp şi-a tinut aici şi workshop-urile. Deşi magazinul funcţionează şi astăzi, firma a crescut şi toată aparatura ei s-a mutat într-o altă locaţie. Pe lângă instruire, a scris 24 de cărţi, una împreună cu fiul ei, Felix, care, având gusturi asemănătoare, în calitate de grafic designer reprezintă o altă abordare.
În 2015 a lansat gama de Vopsele de Perete Annie Sloan, ale căror culori au fost alese de pe paletarul Chalk Paint. Vopselele de perete au o putere mare de acoperire, sunt lavabile şi frecabile.
Annie a rămas fidelă de sine şi în afacere, îşi alege personal distribuitorii pe baza stilului lor aparte. Produsele pot fi achiziţionate doar prin reţeaua ei de distribuitori, nu şi în magazinele Bricolaj. Scopul este să îşi ajute clienţii şi e mândră că între cele aproape 2000 de magazine din lume ale distribuitorilor nu sunt 2 la fel. De mai mulţi ani îşi instruieşte doar distribuitorii, ţine foarte rar workshop-uri pentru mase. Faţă de distribuitori, însă, este o cerinţă să ţină workshop-uri şi să dea sfaturi utile celor interesaţi în legătură cu tehnici şi culori.
Annie lucrează şi creează şi astăzi în Oxford, în oraşul unde şi-a găsit primul magazin. Familia a fost întotdeauna alături de ea şi a susţinut-o, a înfiinţat afacerea şi lucrează şi azi împreună cu soţul ei, David, şi cu cei trei copii şi familiile lor".