Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Centrul Capitalei va fi reconfigurat

Investiţii /

Centrul Capitalei va fi reconfigurat
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Consilierii generali ai Primăriei Capitalei, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 19 proiecte care vizează amenajarea mai multor parcări subterane, piaţete şi bulevarde din centrul Capitalei şi amenajarea a două muzee.

    Proiectele au fost aprobate în unanimitate, în luna septembrie, de toţi cei 29 de consilieri generali prezenţi în sala (24 de consilieri PSD, 4 ALDE şi 1 consilier PMP).

    Proiectele fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, o strategie care ar urma să dea o nouă faţă centrului oraşului, valoarea estimată a celor 19 proiecte fiind de aproximativ 925 milioane lei (205 milioane de euro). Proiectele vor fi depuse pentru accesarea de fonduri europene.

    Unul din proiectele aprobate se referă la Amenajarea Podului Mihai Vodă, care prevede realizarea unui pod pietonal şi pentru biciclişti, care traversează Dâmboviţa şi Splaiul Independenţei, în dreptul străzii Lipscani şi realizarea a două parcaje subterane cu 227 locuri parcare. Valoarea estimată a proiectului este de 142 milioane lei.

    Un alt proiect care face parte din PIDU este Podul Calicilor - ansamblul urban Domniţa Bălaşa, parcaj subteran, amenajare urbană Palatul de Justiţie. Acest proiect îşi propune în principal reconstruirea fostului pod al Calicilor peste Dâmboviţa şi conectarea Centrului Vechi al oraşului cu zona din spatele Palatului de Justiţie, realizarea unui parcaj subteran pe 3 niveluri, cu 298 locuri şi amenajarea urbană a Palatului de Justiţie. În plus, se propune reamenajarea parcului Sf. Apostoli şi regândirea circulaţiei auto din zona. Valoarea proiectului este de 103,5 milioane lei.

    Totodată, a mai fost aprobat şi proiectul care vizează Amenajarea Pieţei Constituţiei prin construirea unui parcaj subteran sub piaţă de circa 1000 de locuri şi reamenjararea spaţiului de la suprafaţă. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 206 milioane lei.

    Alt proiect important aprobat de consilierii generali se referă la recondiţionarea şi crearea structurii de sprijinire a afacerilor la Curtea Meşteşugarilor. Prin acest proiect se propune revitalizarea Curţii Meşteşugarilor din Centrul Istoric, iar valoarea întregului proiect este de 6,6 milioane lei.

    Prin proiectul Modernizare spaţiu urban public Sala Palatului cu parcaj subteran (Nord) se doreşte amenajarea unui parcaj subteran pe 3 niveluri, cu 536 locuri parcare, cu o valoare a proiectului de 75,5 milioane lei.

    Proiectul de modernizare spaţiu urban public Sala Palatului cu parcaj subteran (Sud) se referă la amenajarea unui parcaj subteran pe 3 niveluri, cu 552 locuri parcare, iar valoarea proiectului de 80,8 milioane lei.

    De asemenea, alt proiect care face parte din PIDU şi care a fost aprobat de consilierii generali se referă la modernizarea spaţiului public urban Piaţa de Flori George Coşbuc prin reamenajarea spaţiului public de la Piaţa de Flori. Valoarea estimată a proiectului este de 17, 3 milioane lei.

    Proiectul Parcaj subterană Uranus - Piaţa Rahova presupune amenajarea unui parcaj subteran cu 130 locuri parcare, cu o valoare totală de 23,6 milioane lei.

    Printre proiectele aprobate de consilierii generali se numără şi realizarea unui traseu pietonal şi pentru biciclişti pe mai multe străzi din Centrul oraşului, iar valoarea proiectului este de 755.000 lei.

    Un alt proiect aprobat în cadrul şedinţei de consiliu general se referă la Reabilitatea Bulevardului Unirii de la Piaţă Constituţiei la Piaţa Unirii cu traversare la str. George Georgescu cu patru etape de realizare a proiectului: în prima etapă se propune realizarea parcajului subteran de la Piaţă Constituţiei, a doua etapă presupune ridicarea la acelaşi nivel a părţii carosabile cu trotuarul şi tratarea unitară a pavimentului din Piaţă Constituţiei, zona Mănăstirii Antim şi a Bd-ului Unirii, etapele a treia şi a patra vizând restructurarea circulaţiei pe Bd. Unirii. Valoarea estimată a proiectului este de 68,4 milioane lei.

    Printre cele 19 proiecte aprobate se mai numără şi Modernizarea spaţiului public zona Mănăstirii Antim, inclusiv parcaje; Cheiul Dâmboviţei Unirii - Izvor, Splaiul Independenţei, Pod Unirii - Pod Izvor; Nod Intermodal de transport Piaţă Română (proiect care presupune amenajarea trotuarelor de la Piaţa Romană în zona staţiilor RATB şi a gurilor de metrou); Reconfigurare Calea Griviţei între Gara de Nord şi Calea Victoriei; Reconfigurare Calea Moşilor între Strada Bărăţiei şi Bulevardul Carol I; Proiect de amenajare şi modernizare a Parcului Izvor Hasdeu; Punerea în valoare a unor A monumente de for public; Proiect restaurare catacombe Hanul Stravropoleos, acum îngropate şi amenajarea unui mic muzeu; Construirea Muzeului multiculturalismului în clădirea de pe strada Franceză nr. 68.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Materiale

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional