Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Proiect rezidenţial "Club Snagov", o investiţie de 7 milioane euro

Locuinţe /

Proiect rezidenţial "Club Snagov", o investiţie de 7 milioane euro
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, a contractat 35% dintre apartamentele complexului imobiliar "Club Snagov" şi este în discuţii avansate cu numeroşi clienţi. Domnia sa ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre investiţia în acest proiect rezidenţial, despre piaţa imobiliară din ţara noastră, dar şi despre planurile sale de dezvoltare în materie de proiecte imobiliare.

    Ansamblul rezidential cuprinde 78 de apartamente în trei blocuri, pe un teren de aproximativ 6.500 de metri pătraţi

    Preţurile încep de la 45.000 de euro

    Reporter: Când a luat naştere proiectul rezidenţial "Club Snagov" şi în ce stadiu de dezvoltare se află în prezent?

    Alin Burcea: Proiectul a început în anul 2007, însă din cauza crizei economice a intrat în conservare în perioada 2009-2013. Finalizarea es­te prevăzută pentru august 2018.

    După acea perioadă dificilă, nimeni nu mai cumpără vile sau case pe malul Lacului Snagov. O casă costă în jur de 300.000 de euro, iar o vilă, peste un milion de euro. În plus, o casă necesită permanent costuri de întretinere care ridică mult cheltuielile unui proprietar, în comparaţie cu cheltuielile pentru un apartament.

    În urma unei analize, am constatat că nu există niciun proiect de apartamente în zona Snagovului şi în special pe malul lacului. Am găsit, practic, o nişă pe piaţa imobiliară, pe care am încercat să o exploatăm prin construirea de apartamente pe malul Lacului Snagov, pentru cei care vor să se relaxeze la sfârşit de săptămână în afara Bucureştiului, dar nu vor să conducă până la mare sau la munte.

    Reporter: Cum a fost primit pe piaţă acest proiect?

    Alin Burcea: E un proiect inedit şi a fost primit ca atare. Zona Snagovului, care abundă în case mai noi sau mai vechi proprietate privată, s-a îmbogăţit cu apartamente pentru mai multe bugete, cu o privelişte minunată asupra lacului şi cu multe facilităţi pentru noii proprietari, cum ar fi: piscină, un teren de tenis, un club, o sală de sport, un debarcader cu locuri care se închiriază anual.

    Reporter: La cât s-a ridicat inves­tiţia iniţială pentru demararea complexului rezidenţial? A depăşit bugetul preconizat iniţial?

    Alin Burcea: Întreaga investiţie se ridică la circa şapte milioane de euro, fiind realizată în principal din surse proprii, iar în ultimii doi ani am contractat şi un credit bancar de un milion euro. Ca în orice inves­tiţie, au fost anumite costuri care nu au putut fi preconizate de la începutul proiectului, având în vedere şi amplasarea acestuia într-o zonă naturală protejată, pe malul lacului Snagov, pe care era firesc să o conservăm. Din punct de vedere al autorizaţiilor au fost solicitate avize şi studii de impact care să aibă drept scop conservarea cadrului natural protejat al zonei Snagov.

    Reporter: Care sunt caracteristicile ansamblului (suprafaţa teren, suprafaţa construită, număr imobile, număr locuinţe, tip locuinţe, des­tinaţie - închiriere/vânzare)?

    Alin Burcea: Ansamblul rezidential cuprinde 78 de apartamente în cele trei blocuri cu regim de înălţime P+3E+4E retras. Terenul are aproximativ 6.500 de metri pătraţi, iar în preţul fiecărui apartament sunt incluse şi preţul unui loc de parcare suprateran, cota indiviză de teren şi facilităţile comune ale complexului: piscina interioară, clubul de socializare, debarcaderul, o sală de sport, un teren de tenis - precizate anterior.

    Fiecare apartament este dotat cu centrală termică pe gaz, aer condiţionat şi se predă complet finisat. Toate apartamente sunt destinate în special vânzării, dar o parte dintre ele vor fi mobilate şi vor fi dis­ponibile pentru închiriere pe termen scurt sau pentru perioade mai îndelungate, în funcţie de cerere. Există mai multe tipuri de apartamente: garsoniere, apartamente cu două şi trei camere şi un pent­house cu cinci camere.

    Reporter: Câte dintre apartamente au fost contractate?

    Alin Burcea: Pentru aproximativ 35% dintre apartamente au fost semnate promisiuni de vânzare, dar suntem în discuţii avansate cu numeroşi clienţi, având în vedere că proiectul este aproape finalizat.

    Reporter: Care este suma de la care pornesc preţurile apartamentelor din noul complex rezidenţial "Club Snagov"?

    Alin Burcea: Preţurile încep de la 45.000 de euro pentru un studio, pentru două camere între 62.000 euro şi 85.000 de euro, în funcţie de suprafaţă şi poziţionare, ajungând la 160.000 de euro pentru apartamentele mari de trei camere, cu vedere directă spre lac. Suntem flexibili în ceea ce priveşte modalitatea de plată, precum şi stabilirea termenelor de plată, oferindu-le noilor proprietari şi consiliere pentru accesarea creditelor bancare. De asemenea, le oferim posibilitatea de a le achita prin sistemul de plată - rate la dezvoltator, pentru o perioadă de maximum trei ani, având în vedere solicitările numeroase pe care le avem în acest sens.

    Reporter: Care este profilul clientului căruia i se adresează proiectul dumneavoastră?

    Alin Burcea: Clienţii noştri sunt persoane cu un statut social peste medie, care îşi doresc o a doua locuinţă, pe lângă cea permanentă, din oraş. Dar sunt şi cereri din partea celor cu profesii liberale, precum şi a celor care lucrează în afara ţării, de a locui în mijlocul naturii, dar şi aproape de aeroport şi de Capitală.

    Reporter: Care sunt principalele motive pentru care clienţii aleg apartamente în clădirile din portofoliul "Club Snagov"?

    Alin Burcea: Un motiv este localizarea ansamblului, pe malul Lacului Snagov şi la câteva minute de Palatul Snagov şi de Mănăstirea Snagov. Este o oază de linişte pentru cei care vor să se relaxeze la sfârşit de săptămână sau vara ori să locuiască departe de vacarmul oraşului. Este locul unde poţi să te relaxezi în aer liber înotând, plimbându-te cu barca, jucând fotbal sau tenis pe terenul de sport sau socializând cu vecinii la clubul din incintă.

    Cei care locuiesc în Bucureşti ştiu foarte bine că este o zonă cu multă verdeaţă şi linişte, aspect extrem de important pentru cei care doresc să se relaxeze în timpul liber şi vor să evite destinaţiile cunoscute şi aglomerate de pe Valea Prahovei.

    Locul este accesibil atât din DN1, aflat la 4,5km, cât şi de pe autostrada Bucureşti - Ploieşti, care se află la patru km de complexul rezidenţial. Accesul se poate face şi prin pădure, evitându-se drumurile rurale.

    Reporter: Ce alte proiecte dezvoltaţi în ţară şi care este stadiul acestora? Aveţi în vedere şi dezvoltarea altor proiecte de natură imobiliară?

    Alin Burcea: În acest an, ne con­centrăm pe refacerea sediilor noas­tre principale, cel din Bulevardul Regina Elisabeta şi cel din Luca Stroici 10, dar la anul vom dezvolta un proiect imobiliar cu birouri.

    Sediul din Bulevardul Regina Elisabeta va fi restaurant în parteneriat cu Primăria Capitalei, fiind o clădire monument istoric. Nici nu am început bine lucrările şi ne gândim în ce sediu impunător ne vom întoarce.

    Va intra în renovare şi sediul nos­tru din Strada Luca Stroici 10, care este o clădire construită în anii 1920.

    Anul viitor vom începe un proiect de birouri în strada soldat Gheorghe Matac, unde se afla acum sediul Chicco.

    Reporter: Consideraţi că mai este loc de noi investiţii imobiliare în ţara noastră?

    Alin Burcea: Cu siguranţă, cererea este destul de mare, creditele bancare se obţin în continuare destul de uşor. Oraşele mari sunt tot timpul în extindere, în special în zonele periferice, unde se dezvoltă de câţiva ani cartiere cu tot ce au nevoie proprietarii, de la grădiniţe la săli de sport sau evenimente, des­tinate în general tinerilor care accesează primul credit ipotecar.

    Reporter: Care este raportul cerere/ofertă pe piaţa noastră?

    Alin Burcea: În acest moment, raportul dintre cerere şi ofertă pe piaţa imobiliară românească este dezechilibrat. Cererea de locuiţe este foarte mare, în special pentru cele cu un preţ redus până în 50.000 de euro, apartamente care sunt legate de segmentul Prima Casă. Cu toate acestea, există o clientelă permanentă care dispune de bugetele necesare pentru a-şi putea achiziţiona de la o simplă garsonieră, ca investiţie, la penthouse-uri exclusiviste.

    Reporter: Care au fost obstacolele întâlnite de dumneavoastră în desfăşurarea proiectelor imobiliare (legislaţie, birocraţie etc.)?

    Alin Burcea: Există reglementări specifice zonei, care sunt extrem de greu de respectat în cazul unei investiţii imobiliare de o astfel de anvergură, fiind o construcţie pe malul lacului şi într-o zonă protejată. Respectarea acestor reglementări a fost strict supravegheată de autorităţi, care am constatat că ne-au monitorizat cu rigurozitate.

    Există depăşiri de termen pentru solicitările noastre înaintate instituţiilor, care ne afectează în mod direct în procedura de intabulare şi vânzare a apartamentelor.

    Reporter: Cum aţi caracteriza piaţa construcţiilor şi cea imobiliară din ţara noastră?

    Alin Burcea: După perioada de stagnare din timpul crizei financiare, piaţa imobiliară se dezvoltă acum din nou într-un ritm accelerat şi este în plina dezvoltare. Noile construcţii, aşa cum este şi cazul complexului rezidenţial Club Lac Snagov, sunt gândite mai elaborat şi se adresează unor anumite categorii de persoane, încercând să pună un accent mai mare pe facilităţile oferite proprietarilor, de­pă­şind cu mult nivelul de locuinţe standard, construite în sistem tradiţionalist.

    Reporter: Vă mulţumesc!

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional