Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Produsele Porotherm din Gama TermoExpert de la Wienerberger reduc consumul energetic

Materiale /

"Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger" - stadiul construcţiei în aprilie 2015

"Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger" - stadiul construcţiei în aprilie 2015

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Produsele pentru zidărie Porotherm din Gama TermoExpert, de la Wienerberger, conduc la reducerea substanţială a costurilor cu utilităţile, potrivit reprezentanţilor companiei, care subliniază că eficienţa energetică a unei locuinţe construite cu acest sistem se păstrează pe toată durata de viaţă a construcţiei.

    "Produsele Porotherm din gama TermoExpert beneficiază de o configuraţie specială a pereţilor ceramici, ce asigură un traseu elaborat al fluxului de căldură, conferind produselor o performanţă termică excepţională şi unică în piaţa din România", potrivit informaţiilor companiei, care arată: "Produsele cu amprentă în rostul vertical cu mortar, Porotherm 38 STh, Porotherm 30 STh si Porotherm 25-29 Th Light sunt unice în România şi sunt dezvoltate sub un patent exclusiv Wienerberger".

    Materialele din gama TermoExpert (care conţine blocurile ceramice Porotherm 38 STh, împreună cu mortarul PorothermTM) au fost utilizate la construirea Casei e4.

    Conceptul "Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger" reprezintă un model de locuinţă cu un consum energetic aproape de zero (NZEB).

    Construcţia este finalizată la exterior şi în prezent se lucrează la finisaje interioare. Inaugurarea casei va avea loc la mijlocul acestui an.

    După finalizarea imobilului, reprezentanţii Wienerberger vor monitoriza consumul energetic al locuinţei timp de 24 de luni. Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger este realizată la exterior cu blocuri ceramice pentru zidărie Porotherm 38 STh si mortar termoizolant Porotherm TM, precum si cu buiandrugi Porotherm, planşeu ceramic Porotherm, din gama Complet, vată mineral bazaltică Rockwool Frontrock Max E Dual, sistemul complet de finisaj ETICS, ţigla ceramică de la Tondach. Pentru a veni în întâmpinarea nevoii de căldură pe timp de iarnă şi de răcoare pe timp de vară, casa va fi dotată cu un sistem format din pompă de căldură (cu instalaţii de încălzire/răcire în pardoseli şi în pereţi), panouri solare şi panouri fotovoltaice, asigurate de Bavaria Eco System.

    Wienerberger a demarat, la noi, proiectul Casa e4 în luna iunie 2014, când au fost începute lucrările de construcţie la locuinţa din Corbeanca, judeţul Ilfov. Compania a lansat conceptul Casa e4 încă din 2012, în Austria, prima locuinţă de acest gen fiind realizată în oraşul austriac Zwetl.

    Corneliu Fecioru, membru în Consiliul de Administraţie, Vânzări şi Marketing din cadrul Wienerberger Sisteme de Cărămizi, subliniază: "Un număr tot mai mare de români caută soluţii de construcţii durabile pentru modele de case eficiente energetic şi prietenoase cu mediul. Astfel de proiecte de case au reprezentat mereu o temă de interes pentru specialiştii noştri, iar odată cu prevederile Directivei 31/2010 al Uniunii Europene, ne-am propus să arătăm că ele sunt fezabile şi în viaţa reală din România, că pot sta la baza construcţiei unei case ecologice şi trainice, cu performanţe ridicate din punct de vedere energetic şi costuri de construcţie apropiate de cele ale pieţei locale. Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger vine atât în întâmpinarea familiilor care îşi doresc locuinţe sănătoase, confortabile, construite din materiale naturale, dar şi a industriei, în care se simte nevoia unor standarde de eficienţă energetică pentru case cu un consum de energie aproape zero". Potrivit domnului Corneliu Fecioru, conceptul e4 înseamnă eficienţă energetică, economie, reducerea impactului asupra mediului, emoţie şi sănătate.

    Eficienţa energetică a clădirilor este o preocupare actuală pe plan european, ţara noastră având obligaţia să transpună în cel mai scurt timp cele două directive al Uniunii Europene - Directiva Europeană 31/2010/UE referitoare la eficienţa energetică a clădirilor şi Directiva 27/2012/UE pentru eficienţa energetică (DEE). Potrivit Directivei 31, toate casele nou construite începând cu anul 2020 trebuie să aibă un consum de energie aproape de zero.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional