Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Acces facil la Cetatea Rasnov cu un elevator pe plan inclinat

I.D. Investiţii /

Acces facil la Cetatea Rasnov cu un elevator pe plan inclinat

Turistii vor putea in curand urca la Cetatea Rasnov cu ajutorul unui ascensor.

Contractul de finantare al proiectului a fost semnat vineri, 21 iunie 2013. Investitia se ridica la valoarea totala de 15,3 milioane lei, din 7,25 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila acordata prin Programul Operational Regional, Axa Prioritara 1.

Doamna Maria Ivan, director Organism Intermediar pentru implementarea POR in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru a declarat:

"Suplimentarea resurselor locale cu fonduri europene atrase pentru dezvoltarea turismului este o strategie pe termen lung care va genera şi pentru cetaţenii din zona Brasovului venituri şi beneficii. Investitiile, diversificarea ofertei turistice, realizarea unor obiective care valorizeaza patrimoniul de care dispunem, vor oferi turiştilor oportunitati si atractii moderne, langa monumente deosebite. Ascensorul pe plan inclinat de la Cetatea din Rasnov, pe langa Dino Parcul ce se construieste deja tot cu fonduri REGIO, dar si pe langa noile partii de schi, sau celelalte obiective, va constitui o atractie in sine, care genereaza si locuri de munca."

Conform solutiei tehnice propuse, calea de rulare a ascensorului de 165 m lungime, va fi parcursa in aproximativ 1 minut si 10 secunde. Realizarea ascensorului pe plan inclinat va conduce la reducerea duratei de deplasare catre Cetate, de la 24 de minute la 15 minute. Capacitatea de transport a acestui ascensor va fi de 648 persoane/zi, fapt care va duce, considera initiatorii proiectului, la cresterea numarului de vizitatori ai Cetatii Rasnov cu 16%, de la 198.226 la 229.942 persoane, la finalul primului an de exploatare a investitiei.

Durata intregului proiect este de 17 luni, ceea ce inseamna ca ascensorul va deveni functional la sfarsitul anului 2014.

Decizia de constructie a unui ascensor a fost luata datorita gradul redus de accesibilitate al Cetatii Rasnov. Starea necorespunzatoare a cailor de acces afecteaza durata de deplasare a turistilor si reprezinta unul din factorii de natura sa descurajeze potentialii vizitatori ai cetatii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional