Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Accor şi Huazhu, parteneriat strategic în China pentru un lanţ hotelier gigant

V.B. Piaţa Imobiliară /

Operatorul hotelier Accor şi Huazhu Hotels Group (China Lodging Group) au încheiat un parteneriat strategic pe termen lung ca să creeze în China peste 2.000 de hoteluri, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Toate hotelurile Accor din China îşi vor păstra identitatea şi particularităţile şi vor continua să opereze la standarde internaţionale, beneficiind de platformele globale de distribuţie şi loialitate. Conform acordului, Accor va deţine o participaţie de 10% în Huazhu şi un loc în consiliul director.

Parteneriatul va accelera expansiunea ambelor grupuri pe una dintre cele mai mari pieţe, care a cunoscut cea mai rapidă creştere a turismului intern şi este liderul turismului extern la nivel mondial. Împreună, grupurile cumulează un plan de dezvoltare ce vizează peste 500 de hoteluri noi în regiune, iar acest parteneriat va accelera expansiunea brandurilor Accor în China.

Huazhu are un portofoliu de peste1.900 de hoteluri în China. Brandurile hoteliere Huazhu acoperă întreg spectrul pieţei, de la segmentul Upscale (Joya, Manxin), până la Midscale (Hotelurile JI şi Starway) şi Economy (Hanting, Elan şi Hi Inn).

Accor deţine în prezent 144 de hoteluri în China, fiind prezent pe această piaţă de mai bine de trei decenii, activând şi pe piaţa hotelieră din Europa, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu, precum şi în Australasia.

Tranzacţia presupune integrarea platformelor Accor Economy şi Midscale din China ca parte a grupului hotelier Huazhu. Conform acordului, Huazhu devine master-francizat exclusiv pe unităţile operaţionale şi cele în curs de dezvoltare ale Accor în China continentală, Mongolia şi Taiwan pentru clasa economy (Ibis, Styles Ibis) şi segmentele midscale (Novotel şi Mercure), precum şi pentru brandul de lux Grand Mercure. Accor va continua să deţină drepturile de proprietate şi dezvoltare pentru toate celelalte branduri de lux şi Upscale din China, inclusiv Sofitel, Pullman, MGallery şi The Sebel. Huazhu va deveni acţionar minoritar pe segmentul de lux şi Upscale al Accor în China (10%) şi va sprijini proiectele viitoare ale Accor pe această piaţă.

Huazhu intenţionează să deschidă, în următorii cinci ani, 350-400 de hoteluri noi, branduri ale Accor, se mai arată în comunicat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional