Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Agenţie imobiliară: "Centrul Capitalei, hub-ul proprietăţilor de peste un milion de euro"

Alexandru Costea Piaţa Imobiliară /

Agenţie imobiliară: "Centrul Capitalei, hub-ul proprietăţilor de peste un milion de euro"

Investiţiile în renovarea vilelor de lux din centrul Capitalei au crescut valoarea zonei centrale a oraşului, apropiindu-se ca preţuri de capitale europene precum Praga sau Bratislava, conform unei analize a agenţiei imobiliare "Palace Estate", remise azi redacţiei.

Potrivit analizei, valoarea imobilelor din centrul Capitalei a crescut considerabil odată cu investiţiile în renovarea acestora. În momentul de faţă, proprietăţile cu suprafaţa de peste 500 mp au o valoare care depăşeşte 1 milion de euro şi pot fi închiriate cu preţuri lunare cuprinse între 6.500 si 10.000 de euro, arată agenţia.

Yaniv Dahan, CEO Palace Estate: "Majoritatea proprietăţilor de lux din zona Unirea, Universitate şi Piaţa Victoriei fac parte din patrimoniul istoric al oraşului şi au fost renovate respectând identitatea istorică a acestora. Ele sunt văzute de cumpărători ca investiţii întrucât este de aşteptat ca valoarea lor să crească odată cu dezvoltarea zonei centrale a oraşului. Majoritatea clienţilor noştri sunt persoane juridice, firme care îşi doresc un sediu spaţios şi cu personalitate".

O vilă cu 19 camere din Centrul Vechi al oraşului, folosită până în prezent ca spaţiu comercial şi birouri, se vinde cu un milion de euro sau poate fi închiriată cu 10.000 euro pe lună. Cu 1,2 milioane de euro, poate fi cumpărată o altă vilă în zona Universitate sau se poate închiria cu 6.500 de euro. Tot în zona Universitate, o vilă cu şapte dormitoare şi şapte băi, complet renovată, poate fi achiziţionată cu 980.000 de euro sau închiriată cu 7.500 euro/lună.

În zona Victoriei, "cei interesaţi de monumentele arhitecturale pot găsi o casă de 2,2 milioane euro, renovată în stilul original", potrivit comunicatului.

Cele mai multe clădiri renovate din centrul Bucureştiului, cotate la preţuri "cu mult peste un milion de euro", sunt păstrate de proprietari şi închiriate cu preţuri care variază între 3.500 şi 10.000 de euro, în funcţie de suprafaţă, mai notează agenţia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional