Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ALEGEREA SPAŢIILOR DE BIROURIRE/MAX: "Bugetul şi locul determină alegerile companiilor din România"

Valentin Busuioc Piaţa Imobiliară /

RE/MAX: "Bugetul şi locul determină alegerile companiilor din România"

Principalele elemente care determină contractarea unui spaţiu de birouri în ţara noastră sunt bugetul alocat şi amplasarea clădirii, care să poată oferi o gamă largă de servicii conexe, apreciază franciza de servicii imobiliare RE/MAX, într-un comunicat trimis astăzi redacţiei.

Alegerea unui spaţiu de birouri pentru o companie este o decizie care poate influenţa semnificativ comportamentul şi modul de lucru al angajaţilor. Potrivit RE/MAX, tranzacţiile imobiliare din sectorul office sunt influenţate, în primul rând, de bugetul alocat de către viitorul chiriaş, însă multinaţionalele au înţeles deja că suplimentarea de buget per angajat pentru un spaţiu de top nu este o cheltuială, ci o investiţie în propria afacere.

Răzvan Cuc, directorul regional RE/MAX România, a declarat: "În general, în sectoarele de servicii bine remunerate, diferenţa de cost a chiriei per angajat între un spaţiu premium şi unul mediocru are o valoare motivaţională mult mai mare pentru angajat, decât o majorare a salariului cu aceeaşi sumă. De aceea, companiile cu o cultură organizaţională eficientă ştiu să exploateze acest avantaj ca pe o investiţie şi o oportunitate în recrutare şi dezvoltare".

Un bun exemplu în acest sens îl reprezintă companiile din industria IT, care pun un accent puternic pe confortul angajaţilor, ca să faciliteze recrutările şi să dezvolte compania. Totodată, companiile multinaţionale au cele mai înalte standarde când aleg un nou sediu. Firmele de acest fel lucrează cu oameni specializaţi în negocieri imobiliare, care înţeleg în cel mai mic detaliu nevoile chiriaşilor şi care pot efectua analize comparative între criteriile de care sunt interesaţi, se mai arată în comunicat.

Dincolo de buget, locul este un criteriu decisiv în alegerea spaţiului de birouri. Astfel, companiile sunt interesate de disponibilitatea locurilor de parcare, existenţa unor servicii conexe (precum o zonă comercială), precum şi de un acces facil la mijloacele de transport.

"Clădirile sau zonele cu notorietate au importanţă semnificativă, iar dacă întrunesc şi condiţiile de finisare, dotare, servicii, accese, vor atrage interesul companiilor cu bugete importante. În cazul acestora, proprietarii tind să semneze contracte ferme care să le asigure ocuparea spaţiului pe un interval de 3-5 ani", a completat Răzvan Cuc.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional