Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ANL a recepţionat 120 de locuinţe pentru tineri în Giurgiu

Alexandru Costea Piaţa Imobiliară /

ANL a recepţionat 120 de locuinţe pentru tineri în Giurgiu

Reprezentaţii direcţiilor de specialitate din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) au participat, astăzi, la recepţia convocată cu ocazia finalizării lucrărilor de construire a 120 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în municipiul Giurgiu, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Locuinţele (96 de garsoniere şi 24 de apartamente cu 2 camere), repartizate în patru tronsoane cu regim de înălţime S+P+3E (subsol + parter + 3 etaje), au fost construite în amplasamentul din Şoseaua Portului (etapa I).

Până în prezent, în municipiul Giurgiu au mai fost finalizate 252 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din Strada Sloboziei (102 locuinţe), Strada Petre Ghelmez nr. 6 (51 de locuinţe), Bulevardul Mihai Viteazul, Zona Steaua Dunării (44 de locuinţe) şi Aleea Cărămidarii Vechi (55 de locuinţe).

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autorităţile publice locale a preţului de vânzare al locuinţelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 1391 din 30 iulie 2014 şi valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 328 de euro/metru pătrat, inclusiv TVA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional