Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CJ Cluj va realiza inca doua parcuri industriale

A.D. Investiţii /

Consiliul Judetean Cluj a obtinut titulatura de parc industrial pentru Tetarom IV. Noul parc industrial, amplasat in comuna Feleacu, de langa Cluj-Napoca, va dispune de o suprafata de 85 de hectare.

"Conferirea oficiala a statutului de parc industrial reprezinta un nou pas inainte in procesul de edificare a Tetarom IV. De altfel, toate aceste patru parcuri industriale pe care, dar si Tetarom V, al carui proiect inregistreaza progrese semnificative, certifica faptul ca in materie de parcuri industriale si tehnologice Clujul reprezinta un model de bune practici", a declarat presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Principalele beneficii pe care conferirea oficiala a titlului de parc se refera, in principal, la acordarea unui set de facilitati atat din partea autoritatilor centrale, cat si din partea celor locale. Astfel, parcurile industriale sunt scutite de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinatiei sau pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului aferent. Totodata, asocierile care detin titlu de parc industrial beneficiaza de reduceri de impozite ce pot fi acordate de administratia publica locala, respectiv pentru bunurile imobile si terenurile transmise in folosinta parcului industrial.

De asemenea, operatorii economici care realizeaza investitii initiale in asemenea locatii pot beneficia de ajutor de stat regional.

In prezent, CJ Cluj detine trei parcuri industriale Tetarom, cu o suprafata cumulata de 283 de ha. Aici activeaza circa 50 de companii care au realizat investitii de peste 300 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional