Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Depozitul neconform de deseuri Moinesti a fost inchis

I.D. Investiţii /

Receptia lucrarilor de constructii pentru inchiderea vechiului depozit de deseuri de la Darmanesti a avut loc miercuri, 26 iunie.

Lucrarile se desfasoara in cadrul contractului de "Inchiderea depozitelor neconforme Onesti, Moinesti, Darmanesti, Comanesti, Târgu Ocna si Buhusi si constructia celulei doi a depozitului judetean de la Bacau". Cu o valoare totala de 54,32 milioane lei, contractul a fost semnat in decembrie 2011, intre Consiliului Judetean Bacau, beneficiarul lucrarilor, si asociatia de firme Iridex Group Constructii-Hidroconstructia-Finara (România).

Depozitul neconform de la Moineşti a fost deschis in anul 1976 iar suprafata ocupata de deseuri ce a fost sistematizata a fost de 15.800 mp. Depozitul a fost inchis conform standardelor UE, ce prevad nivelarea terenului, drenarea apei de suprafata, impermeabilizarea suprafetei terenului, etansarea suprafetei de peste 15.800 mp cu geocompozit bentonitic, care va asigura izolarea completa a corpului depozitului de mediul inconjurator, extractia gazului din depozit si ingradirea perimetrului. Valoarea lucrarilor de inchidere a fost de 5,64 milioane lei din care partea de impermeabilizare a reprezentat aproximativ jumatate. Acest depozit este primul finalizat cu sistem de degazare actia ce include o instalatie de captare si ardere automata a biogazului.

Inchiderea celor sase depozite si constructia celulei doi a depozitului de la Bacau fac parte din proiectul "Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Bacau", cofinanţat din Programul Operational Sectorial Mediu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional