Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Depunerile clienţilor Raiffeisen Banca pentru Locuinţe au crescut anul trecut cu 34%

Elena Deacu Piaţa Imobiliară /

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a înregistrat, anul trecut, o tendinţă ascendentă, peste media pieţei, a depunerilor efectuate de clienţi, valoarea totală a acestora fiind cu 34% mai mare comparativ cu anul 2013, iar soldul total aferent contractelor de economisire-creditare atingând, la sfârşitul anului 2014, cifra de 451 milioane lei.

RBL administra, la sfârşitul anului 2014, contractele de economisire-creditare pentru un număr de 217.000 de clienţi, în creştere cu peste 10% faţă de 2013, ceea ce confirmă dezvoltarea constantă a activităţii băncii.

La 31 decembrie 2014 valoarea totală a contractelor semnate de către clienţii RBL ajunsese la 3,2 miliarde lei, în creştere cu 14% faţă de anul anterior. Suma de 3,2 miliarde lei reprezintă valoarea potenţialului de investiţii în domeniul locativ accesibil clienţilor băncii pe termen mediu şi lung (depuneri şi credite).

Tot la sfârşitul anului trecut, RBL a raportat un nivel total al activelor de 527 milioane lei, în creştere cu peste 30% faţă de anul 2013.

"Finanţarea sustenabilă a proiectelor locative ale familiei este o preocupare importantă a oricăruia dintre noi. Sistemul de economisire-creditare oferă soluţii în acest sens, iar creşterea constantă a activităţii băncii demonstrează atractivitatea tot mai mare a sistemului bauspar. Preocuparea noastră cea mai mare a fost şi este de a creşte activitatea de creditare în condiţii de risc minim pentru clienţi şi pentru bancă. Contractând o finanţare în lei, cu dobânda fixă, clientul evita riscul de rată de schimb şi cel de rată dobânzii. Finanţând clienţi cu un istoric de economisire cunoscut, banca minimizează costul cu provizioanele", a spus Aurelia Cionga, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Valoarea creditelor acordate de RBL în 2014 a fost de 35 milioane lei, în creştere cu 31% faţă de valoarea înregistrată cu un an înainte.

În 2014, valoarea medie a finanţărilor prin creditele garantate cu ipotecă a fost de 140.000 lei, în creştere cu 6% faţă de 2013, în timp ce valoarea medie a creditelor negarantate a fost de 27.000 lei, cu 5% mai mare faţă de anul anterior.

Creditele garantate cu ipotecă au fost solicitate în principal de clienţi care au achiziţionat imobile (60% din volumul total de credite cu ipotecă), iar creditele fără ipotecă au fost acordate în mare parte pentru modernizarea imobilelor (82% din volumul total de credite fără ipotecă).

Dezvoltarea activităţilor de economisire şi creditare au condus la creşterea veniturilor nete atât a celor din dobânzi (cu 9 % faţă de 2013) cât şi a celor din comisioane (cu 3% faţă de 2013).

În 2014, RBL a obţinut un profit net de peste 1,7 milioane lei, în uşoară creştere (4%) faţă de anul anterior.

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare, destinate îmbunătăţirii situaţiei locative. Finanţările acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe sunt folosite atât pentru renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe, cât şi pentru refinanţarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte bănci.

Produsele oferite de RBL sunt vândute în prezent prin cele 525 de agenţii Raiffeisen Bank şi prin parteneri.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional