Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Energie verde pentru unitatile de invatamant din Sectorul 1

C.T. Investiţii /

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat montarea de panouri cu celule fotovoltaice pe toate unitatile de invatamant din aceasta zona administrativa.

Durata estimata pentru realizarea lucrarilor este cuprinsa intre doua si sase luni/unitate de invatamant.

Finantarea lucrarilor se va face din fondurile bugetului local si din alte fonduri legal constituite cu aceasta destinatie.

Aceasta initiativa face parte din programul "Eficienta energetica - 2020". Acesta isi propune inlocuirea surselor de energie clasica cu surse de energie alternativa, pe modelul implementat deja cu succes in marile orase ale Uniunii Europene.

In prima faza a acestui program vor fi montate sisteme de energie alternativa in cladirile de interes public din Sectorul 1- unitati de invatamant si spitale, urmand ca ulterior acest program sa fie extins la blocuri si la case.

Potrivit specialistilor, panourile solare instalate la blocuri si la case, folosite pentru incalzirea apei menajere, pot asigura 100% din consumul de apa calda al unei familii, iar pompele de caldura, care vor fi instalate la blocuri, pot obtine o reducere cu pana la 75% a consumului si a costurilor cu energia electrica.

Panourile fotovoltaice sunt dispozitive capabile sa transforme energia solara in energie electrica. Energia solara cu panouri fotovoltaice este apreciata ca fiind una dintre sursele cele mai promitatoare de energie in viitor. Aceasta este o energie curata, nelimitata si nu produce emisii. Energia solara nu polueaza apa sau aerul si este complet silentioasa.

In plus, este capabila sa furnizeze putere consistenta pentru uz rezidential sau comercial, iar tehnologia utilizata pentru a produce sisteme moderne fotovoltaice a devenit mai buna, mai rentabila si este mai usor accesibila decat pana acum.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional