Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Incepe a doua etapa de reabilitare a Cetatii Oradea

A.D. Investiţii /

Incepe a doua etapa de reabilitare a Cetatii Oradea

Lucrarile de reabilitare a Cetatii Oradea continua cu a doua etapa. Contractul de lucrari a fost semnat cu asocierea Constructorul Salard - Korintosz KFT - Lodzsa KFT pentru suma de 27,27 milioane lei, fara TVA, potrivit reprezentantilor Primariei Oradea, beneficiarul lucrarilor.

Proiectul va cuprinde reabilitarea corpurilor B, C, D si E, cu o suprafata utila cumulata de 8.500 mp. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate in iunie 2015.

Corpul B va adaposti Muzeul Cetatii, Centrul de Restaurare, Galeria de Arta, Casa Casatoriilor, Centrul de Studii Religioase, Muzeul Multiconfesional si Muzeul Orasenesc. Corpul C va include Galeria de Arta, Centrul de formare si perfectionare si Centrul de Afaceri Nonprofit. Corpul D va fi ocupat de Centrul de Excelenta in Domeniul Culturii si Artelor, in timp ce Corpul E va gazdui Centrul Cultural, Centrul de Excelenta in Domeniul Culturii si Artelor, respectiv Biblioteca Virtuala, a precizat Dumitru Sim, seful Biroului Turism, Cultura, Regenerare Urbana din cadrul Directiei de Management Proiecte.

Proiectul de reabilitare si refunctionalizare este realizat prin Programul Operational Regional si are o valoare totala de 51 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila reprezinta 37,8 milioane lei.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a precizat ca municipalitatea cauta solutii si pentru restaurarea zidurilor exterioare care protejeaza Cetatea Oradea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional