Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitiile Bucurestiului se orienteaza spre infrastructura de transport

A.D. Investiţii /

Investitiile Bucurestiului se orienteaza spre infrastructura de transport

Prioritatile Primariei Capitalei in acest an in privinta investitiilor in infrastructura de transport vizeaza finalizarea pasajului suprateran Mihai Bravu, realizarea unui pasaj subteran la Piata Presei Libere si pregatirea intrarii autostrazii A3 (Bucuresti - Ploiesti) in Capitala, prin Pipera (urmand sa fie supralargita strada Fabrica de Glucoza), a declarat primarul general Sorin Oprescu in cadrul conferintei "Cities of Tomorrow", organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana si Mediafax.

De asemenea, urmeaza sa fie realizate strapungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu (parte din inelul median de transport), pasajul subteran Piata Delfinului - Bd. Chisinau, pasajul subteran Piata Sudului (finantat cu fonduri europene) si pasajul pietonal subteran de la Piata Romana.

Lucrarile la Bulevardul Buzesti - Berzei vor fi incheiate luna viitoare. Continuarea diametralei spre sudul orasului, mai departe de podul Hasdeu este conditionata de acceptul Camerei Deputatilor pentru realizarea unui pasaj pe sub Palatul Parlamentului, a precizat Sorin Oprescu.

Pentru asigurarea de locuri de parcare in zona centrala a orasului, vor fi construite intre 7 si 9 parcari subterane, dupa modelul aplicat la parcarea de la Piata Universitatii.

Pe latura de mediu, prioritatile Primariei Capitalei vizeaza realizarea fazei a doua a statiei de epurare a apei de la Glina, cea mai mare statie de epurare din sud-estul Europei. Constructia va fi cofinantata cu fonduri europene in valoare de 170 milioane euro (n.r. valoarea totala a investitiei in faza a doua a fost estimata la 250-300 milioane de euro). De asemenea, municipalitatea va mai construi doua incineratoare de deseuri. Unul va fi propus spre finantare cu fonduri europene si unul in parteneriat cu mediul privat.

In privinta retelelor de utilitati, anul acesta vor fi racordate la apa si canalizare 172 de strazi din Capitala. Pe langa acestea, ultimele 200 de strazi din Bucuresti care inca nu dispun de utilitati, vor intra in lucru anul viitor, a mai precizat primarul general.

Municipalitatea isi propune sa finalizeze in 2013 investiile cuprinse in programul de finantare cu Banca Europeana de Investitii, prin care au fost reabilitate 100 de scoli, 6 gradinite si 17 sali de sport. Programul va continua cu reabilitarea altor 32 de gradinite.

Nu in ultimul rand, municipalitatea intentioneaza sa construiasca in anii urmatori doua noi spitale, a adaugat domnul Oprescu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional