Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrarile de apa si canalizare au demarat la Filiasi

I.D. Investiţii /

Lucrarile de apa si canalizare au demarat la Filiasi

Santierul de lucrari pentru introducerea alimentarii cu apa si a canalizarii in localitatea Filiasi, judetul Dolj, a fost inaugurat ieri, 18 iunie.

Lucrarile, a caror valoare se ridica la aproximativ 12 milioane euro, sunt executate in cadrul proiectului "Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in Judetul Dolj" implementat din fonduri europene. Valoarea totala a finantarii europene asigurate este de peste 185 milioane euro.

Contractul de executie a fost semnat cu un consortiu format din Construcciones Lujan - Lujan Constructii SRL - Primaserv SRL.

Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a declarat:

"Suntem intr-unul dintre centrele urbane care a crescut foarte mult in ultimul timp. Filiasul este unul dintre cele mai mari orase ale judetului Dolj, cu 18.000 de locuitori. Are de partea sa foarte multe avantaje, in sensul ca la Filiasi gasim o infrastructura buna, are gaze, are foarte multe utilitati. Ca orice localitate are insa si cateva deficiente, in sensul ca are probleme inca nerezolvate cu apa si canalizarea."

Reteaua de distributie a apei potabile va fi extinsa pe o lungime de aproape 19 km, reprezentand peste 1.250 de noi bransamente pentru consumatorii individuali.

In sectorul de apa uzata, vor fi operate interventii pe 63 dintre strazile orasului Filiasi, în sensul extinderii retelei de canalizare menajera pe o lungime de 33,5 km, în timp ce pe alte doua strazi se vor executa lucrari de reabilitare a conductelor, pe o distanta de aproximativ 1,5 km. In plus, se reface vechea statie de epurare si se face una noua, in valoare totala de circa 4,7 milioane euro.

Investitia va fi incheiata in circa 20-22 de luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional