Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Maurer mai investeşte 150 de milioane de euro în construcţia de locuinţe

OVIDIU VRÂNCEANU Piaţa Imobiliară /

Maurer mai investeşte 150 de milioane de euro în construcţia de locuinţe

Omul de afaceri Simon Maurer, proprietarul companiei dezvoltatoare Maurer Imobiliare, a anunţat că a investit 60 de milioane de euro în proiectele Avantgarden3 din Braşov şi Sibiu şi că va continua să construiască. "În prezent avem teren pentru încă 3.000 de locuinţe în Braşov. Am cumpărat o nouă suprafaţă de 7,5 hectare în vecinătate, iar săptămâna viitoare vom anunţa preluarea unei alte suprafeţe de 13 hectare, tot în Braşov. De asemenea, am mai cumpărat o suprafaţă de teren de 3,7 hectare în Sibiu, unde vor fi dezvoltate alte 800 de locuinţe", a mai spus Maurer. Acesta a precizat că planurile sale investiţionale însumează încă 150 de milioane de euro. "Am fost contactaţi şi din Bucureşti de proprietarii unor terenuri, oameni care au văzut ce am făcut noi aici, şi care doresc să ne asociem pentru a construi şi în Capitală. Practic, avem terenurile şi în Bucureşti pentru a ne apuca de treabă", a mai spus omul de afaceri.

A preluat terenul falimentarilor de la Ireland House

Maurer a plătit aproximativ 1,5 milioane de euro pentru un teren de aproape 7,5 hectare, aflat în vecinătatea proiectului Avantgarden3. "Am plătit mai mult cu 200.000 de euro pentru a-l lua, chiar dacă am fost singurul ofertant", a spus Maurer. Terenul a aparţinut companiei Ireland House, care intenţionau să construiască ansamblul LaResidance. Aceasta a intrat în insolvenţă după ce investitorii au plecat din România. Maurer este interesat şi de achiziţia celor patru blocuri care fuseseră deja construite parţial de Ireland House şi de terenul aferent acestora, de 7.619 metri pătraţi.

Pe această suprafaţă, compania intenţionează să construiască un modern parc de agrement, care va cuprinde terenuri de fotbal, terenuri de tenis, o sală de squash etc. "Vrem să construim şi o grădiniţă privată", a spus Maurer, precizând ca firma sa va administra această grădiniţă.

Peste 2.100 de apartamente vândute în Avantgarden3

În cei şase ani de la lansarea Avantgarden3, Maurer Imobiliare a reuşit să vândă 2.100 de apartamente în cartierul braşovean, din care 1.670 au fost deja predate, alte 398 de unităţi fiind în stadiu de construcţie. Până în acest moment au fost predate cele 18 blocuri prevăzute în prima fază a proiectului Avantgarden3, urmând ca pe parcursul anului 2015 să fie finalizate cinci imobile din cea de-a doua fază a proiectului.

În 2013, compania a vândut 365 de apartamente, anul trecut vânzările luând un avans de aproape 50%, până la 502 apartamente vândute. Pentru anul acesta, Simon Maurer a anunţat că se aşteaptă la o creştere uşoară a vânzărilor.

Pasaj rutier peste calea ferată

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a anunţat că municipalitatea intenţionează să construiască un pasaj rutier în cartierul Bartolomeu, spre ansamblul Avantgarden3, peste calea ferată, în prelungirea străzii De Mijloc. "Rămâne de văzut ce spun proiectanţii şi care sunt soluţiile tehnice ce pot fi luate în considerare în funcţie de situaţia de pe teren", a precizat Scripcaru. Aceasta a admis că este luată în discuţie şi construirea unui pasaj rutier la ieşirea din Braşov spre Ghimbav, tot peste calea ferată, rută care ar facilita accesul maşinilor în şi din carterul Bartolomeu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional