Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

NEPI va restaura Vila Oromolu

A.D. Investiţii /

NEPI va restaura Vila Oromolu

Fondul de investitii sud-african New Europe Property Investments (NEPI) va restaura vila Oromolu, cladire monument istoric amplasata langa Piata Victoriei din Capitala, in vecinatatea Palatului Victoria. Proiectul este unul atipic pentru NEPI, care s-a axat in ultimii ani pe investitii de anvergura in cladiri de birouri si centre comerciale.

Cladirea interbelica, aflata in prezent in paragina, va fi readusa la viata si integrata intr-un ansamblu urban care va mai include o piata publica generoasa si o noua cladire de birouri cu regim redus de inaltime (parter + 3 etaje), care va fi ridicata in apropiere.

"Nu este genul de proiect in care ne-am implica in mod normal, insa am dobandit aceasta proprietate. Am optat pentru o dezvoltare prin care sa restauram monumentul si sa aratam romanilor ca le respectam mostenirea culturala. In al doiela rand, vrem sa adaugam ceva orasului, sa imbunatatim zona Pietei Victoria" a declarat Martin Slabbert, CEO NEPI.

Proiectul nu este unul speculativ, NEPI dobandind terenul de la Avrig 35 in contul unei datorii. Prin urmare, investitia va fi recuperata intr-un timp indelungat, marturiseste domnul Slabbert.

In total, proiectul va oferi o suprafata inchiriabila de aproximativ 7.000 mp, din care 700 mp reprezinta vila Oromolu. Aici vor putea fi amenajate spatii de birouri selecte si mici zone comerciale si cafenele la parterul cladirii noi. Cladirea interbelica ar putea gazdui o ambasada.

Valorea proiectului s-ar putea situa in jurul a 15 milioane de euro, estimeaza Michael Beux, manager de proiect in cadrul NEPI.

In prezent, NEPI deruleaza demersurile pentru obtinerea autorizatiei de construire. Odata obtinuta autorizatia, lucrarile vor dura cel mai probabil in jur de 18 luni, in functie si de evolutie lucrarilor de restaurare. "Am dori sa incepem constructia in acest an" adauga domnul Beux.

Proiectul, denumit "Vila Oromolu. Salvarea si continuarea arhitecturii Bucurestiului interbelic", va fi realizat de reputatul birou de arhitectura Dorin Stefan (DSBA).

"Ne bucuram ca avem ocazia sa facem un proiect de arhitectura, nu doar o speculatie imobiliara, asa cum de obicei se intampla. Este un proiect deosebit prin locatie si incarcatura istorica a imobilului", a afirmat arh. Adrian Arendt, sef proiect si director de design in cadrul DSBA.

Cladirea monument istoric Vila Oromolu a fost realizata in anul 1927 dupa proiectul renumitului arhitect Petre Antonescu, ca resedinta a omului politic Mihail Oromolu.

Cladirea a suferit o serie de agresiuni de-a lungul timpului, de la bombardamentele din al doilea razboi mondial, transformarile survenite odata cu nationalizarea, pana la un incendiu care a distrus elementele decorative interioare in anul 2009.

NEPI are in planul dezvoltarea sau achizitia unor proiecte imobiliare totalizand in jur de 500 milioane de euro. In prezent, printre principalele investitii pe care compania le are in derulare se numara constructia unui ansamblu de birouri la Cluj-Napoca si a unui centru comercial la Galati. Anul acesta, NEPI mai intentioneaza sa inceapa constructia unui centru comercial la Targu Jiu si sa extinda mall-ul pe care il detine in Drobeta - Turnu Severin.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional