Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Oradea: Proiectul de reabilitare a Pietei Unirii a fost revizuit

I.D. Investiţii /

Piata Unirii, Oradea

Piata Unirii, Oradea

Proiectul revizuit de reabilitare a pietei Unirii din Oradea va asigura un spatiu mai larg pentru pietoni si mai multa verdeata. Noul propunerea a fost facuta publica ieri, 18 iunie, de catre viceprimarul Oradiei Mircea Malan si arhitectul Horia Gavris.

Conform spuselor viceprimarului Malan, revizuirea proiectului a fost necesara datorita faptului ca proiectul initial nu corespundea conceptului de piata publica. "Pornind de la aceasta idee, am incercat sa gasim colaboratori pentru realizarea unei alte variante, iar proiectul elaborat arata ca atunci cand oradenii pun suflet se realizeaza o munca de inalta calitate", a explicat viceprimarul.

Fata de proiectul elaborat initial, cel revizuit va modifica circulatia rutiera din centru. Accesul masinilor va fi interzis pe tronsonul biserica Sf. Ladislau - biserica cu Luna si vor disparea parcarile din Piata Unirii. Cele doua statii de tramvai din locatia actuala vor fi mutate in apropierea bisericii Sf. Ladislau. De asemenea, vor fi construite patru fantani arteziene din piatra naturala in nuante verde si rosu caramiziu, care vor delimita un spatiu ce va oferi posibilitatea organizarii unor evenimente majore ale orasului.

Totodata, s-a pus si problema spatiului verde, care conform noului proiect va fi mult mai extins si mult mai variat de cat cel existent. In urma discutiilor cu specialisti in domeniu, s-a hotarat inlocuirea in totalitate a arborilor si arbustilor existenti cu plante valoroase care pot oferi o priveliste atractiva pietei pe toata perioada anului. Se va realiza si un gazon care va fi intretinut prin irigatie subterana, stratul de gazon fiind in acelasi plan cu piata.

O alta noutate o reprezinta aparitia unui obelisc din piatra in dreptul strazii Vasile Alecsandri, acesta functionand ca un ceas solar.

Pentru a scoate in evidenta valorile arhitectuale ale pietei vor fi montate 52 de corpuri de iluminat din fier forjat, in proiect regasindu-se si un sistem de iluminat a cladirilor din jurul pietei.

Modificiarile nu vor afecta valorile financiare ale proiectului, atat cheltuielile eligibile cat si cele neeligibile ramanand aceleasi.

Noul proiect va fi supus votului Consiliului Local in sedinta din 20 iunie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional