Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Papalekas a achiziţionat o nouă clădire de birouri din Bucureşti cu 46 milioane de euro

E.D. Piaţa Imobiliară /

Compania Globalworth, controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a achiziţionat o nouă clădire de birouri în Bucureşti, printr-o tranzacţie de 46 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

După ce Globalworth a cumpărat la sfârşitul lunii trecute prima clădire de birouri dezvoltată de suedezii de la Skanska, compania a anunţat astăzi achiziţia turnului Nusco Tower din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu din Bucureşti.

Valoarea tranzacţiei este de 46 de milioane de euro, iar tranzacţia se va finaliza la sfârşitul celui de-al doilea trimestru din 2015, se arată într-un comunicat al companiei. În plus, compania a cumpărat cu 4 milioane de euro şi terenul pe care italienii de la Nusco intenţionau să mai ridice o clădire de birouri.

Clădirea Nusco Tower este amplasată pe strada Gara Herăstrău, pe aceeaşi stradă unde se află şi clădirea Green Court A, recent achiziţionată de Globalworth cu 44 de milioane de euro. Nusco Tower are o suprafaţă închiriabilă de 23.000 mp pe 20 de etaje şi este închiriată în proporţie de 91% de către chiriaşi precum Oracle, Bayer şi Volksbank.

Terenul cumpărat de la Nusco are o suprafaţă de 2.434 mp şi se află la o distanţă de circa 200 de m de Nusco Tower şi în apropiere de Green Court A. Terenul are toate avizele necesare dezvoltării unei clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 12.000 mp, se mai arată în comunicatul companiei.

"După achiziţia recentă a primei clădiri din Green Court, aceste tranzacţii consolidează poziţia de lider a Globalworth în noua zonă de business a oraşului. Nusco Tower este o clădire bine-cunoscută, iar terenul este unul dintre puţinele care au rămas disponibile în centrul noii zone de business care continuă să înregistreze o cerere puternică din partea companiilor multinaţionale", a declarat Dimitris Raptis, deputy chief executive officer şi chief investment officer în cadrul Globalworth Real Estate Investments.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional