Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Oradea vrea reabilitarea fatadei palatului Vulturul Negru

I.D. Investiţii /

Palatul Vulturul Negru din Oradea

Palatul Vulturul Negru din Oradea

Proiectul de reabilitare a paramentului exterior si a invelitorii Palatului Vulturul Negru din Oradea a trecut de Consiliul Local. In ultima sedinta consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenti investitiei.

Palatul Vulturul Negru este un monument arhitectonic reprezentativ al municipiului Oradea, proiectul de realibilitare avand ca scop asigurarea unei stari tehnice corespunzatoare si revenirea la aspectul exterior original al fatadei.

Dimesiunea cladirii, formata din trei corpuri asimetrice, si actuala maruntire a proprietarilor reprezinta o provocare facand dificila restaurarea unitara a edificiului.

Pe cladire pot fi observate degradari vizibile, care sunt rezultatele interventiilor incorecte asupra cladirii. Astfel, este nevoie de reabilitarea fatadei exterioare a celor doua tronsoane, respectiv tronsonul catre strada Independentei si tronsonul spre Piata Unirii. Lucrarile propuse de administratie constau in desfacerea si refacerea tencuielilor la fatade in culorile originale, reabilitarea invelitorii actuale, reabilitarea tamplariilor actuale, refacerea elementelor decorative, refacerea in totalitate a lucrarilor de tinichigerie distruse etc.

Pentru realizarea investitiei primaria municipiului Oradea va cheltui 6,9 milioane lei fara TVA. Lucrarile vor dura doi ani.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional