Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PRIMUL EVENIMENT IMOBILIAR AL ANULUI 2015Târgul Imobiliar PROJECT EXPO se desfăşoară la Sala Palatului, în perioada 20 - 22 martie

Piaţa Imobiliară /

O primă surpriză a anului 2015 este dată de cea mai ieftină proprietate scoasă la vânzare în cadrul Târgului Imobiliar PROJECT EXPO. Dacă până acum preţul cel mai mic era cu regularitate al unei locuinţe aflate în sudul Bucureştiului, de dată această ne îndreptăm atenţia către zona Fundeni, unde New City Residence oferă o garsonieră la un preţ de 17.600 euro. Şi preţul pe metru pătrat este unul foarte mic, mai exact 550 euro/mp.

Premier Imobiliare vine din urmă cu o garsonieră în Popeşti Leordeni la un preţ de 19.125 euro şi apartamente cu două camere la 26.000 euro. Apartamentele cu trei camere au preţuri care pleacă de 45.500 euro, iar în cazul caselor, preţul minim este de 64.000 euro.

"Chiar dacă tendinţa generală a pieţei imobiliare este de creştere a preţurilor locuinţelor cu aproximativ 3-5% faţă de anul trecut, în cadrul primului târg imobiliar al anului 2015 expozanţii vin cu oferte mai mari şi deci cu preţuri semnficativ mai mici decât în 2014" - spune Adina Paţilea, brand manager al Târgului Imobiliar PROJECT EXPO.

Şi nu putem vorbi despre preţuri promoţionale fără să amintim oferta Confort Village Corbeanca unde un apartament în vila costă 39.000 euro, faţă de peste 60.000 euro, preţul afişat iniţial de către dezvoltator. Bineînţeles, există un număr limitat de apartamente disponibile la acest preţ.

30.000 euro costă şi construcţia unei case cu două camere şi garaj, care, garantează dezvoltatorul, este antiseismică, fiind ridicată pe structura metalică uşoară. Este gata în trei luni, cu tot cu finisaje, şi, mai mult decât atât, nu face niciodată igrasie.

La capitolul izolaţie şi ecologie, evoluţia construcţiilor este mai mult decât evidenţă, din ce în ce mai mulţi dezvoltatori axându-se pe clădiri cu un consum de energie foarte redus. Ansamblul imobiliar The Park este un exemplu concludent în acest sens. Factura pentru încălzirea unui apartament cu două camere din The Park este de aproximativ 70 lei în sezonul rece, una dintre cele mai mici valori din piaţă.

Iar pentru cei care vor să îşi petreacă vacanţa în propria vilă de la Bran, Holiday Villas vine cu propunerea de achiziţiona case de vacanţă în time share, cu preţuri pornind de la 2500 euro. Timeshare este o metodă de a cumpără cazarea pentru vacanţă care conferă turiştilor dreptul de a ocupă un apartament, o vilă sau orice alt tip de locuinţă, pe perioada uneia sau mai multor săptămâni pe an. Proprietatea în time-sharing poate fi vândută mai departe (ca şi proprietatea clasică), ipotecată, închiriată etc. În comparaţie cu un contract de închiriere, pe lângă posibilitatea valorificării prin vânzare, ipotecare etc., proprietatea de tip time-sharing oferă avantaje precum: statutul de proprietar, confortul oferit de utilizarea bunului pentru o perioadă nelimitată de timp.

Toate aceste oferte, dar şi multe altele, vor fi valabile doar pe perioada desfăşurării Târgului Imobiliar PROJECT EXPO, care are loc la Sala Palatului în perioada 20-22 martie. Intrarea este liberă, iar programul pentru vizitatori este cuprins între orele 10,00 - 18,00 vineri şi sâmbătă, iar duminică 10,00-16,00.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional