Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

SECTORUL 1:BEI acordă încă 22,6 milioane euro pentru reabilitarea blocurilor

Valentin Busuioc Piaţa Imobiliară /

BEI acordă încă 22,6 milioane euro pentru reabilitarea blocurilor

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Primăria Sectorului 1 al Capitalei au semnat, recent, un contract de finanţare în valoare de 22,6 milioane euro, reprezentând a doua tranşă din împrumutul total de 136,5 milioane euro, pentru renovarea clădirilor rezidenţiale din sector, a anunţat astăzi banca, într-un comunicat trimis redacţiei.

În prezent, au loc investiţii pe baza primei tranşe (de 22,5 milioane euro) primită în iulie 2014. Proiectul ar trebui să aibă ca rezultat economii de circa 50% la încălzirea clădirilor vizate, precum şi protecţia mediului, prin reducerea poluării, în special a emisiilor de noxe.

A doua fază are în vedere reabilitarea a 406 clădiri (aproximativ 19.000 apartamente). Investiţia a debutat în 2013 şi va continua până în 2017. Odată implementat, programul de reabilitare ar urma să economisească, în total, în jur de 190 GWh anual.

Creditul primit de la BEI ajută la implementarea Planului Naţional de Acţiune în Domeniul Eficienţei Energetice (în ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor) şi sprijină eforturile ţării noastre de a-şi îndeplini angajamentele asumate sub Directiva UE privind Performanţa Energetică a Clădirilor.

Costul estimat al proiectului se ridică la 182 milioane euro. Contribuţia BEI a fost majorată la 75%, urmând ca municipalitatea să contribuie cu restul de 25% din bani.

Actualul proiect este continuarea cooperării de succes dintre BEI şi diverse sectoare din Bucureşti. Până în prezent, banca a împrumutat Capitala cu circa 327 milioane euro, pentru reabilitări termice în sectoarele 1, 2, 4 şi 6.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional