Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

SILVIU GRIGORESCU, HANNER:"Am vândut 40 de apartamente cu 3,3 milioane de euro în complexul The Park"

PETRE BARAC Piaţa Imobiliară /

Silviu Grigorescu, manager Hanner

Silviu Grigorescu, manager Hanner

Dezvoltatorul lituanian Hanner Group a vândut 40 de apartamente în complexul The Park din zona Tineretului, în valoare totală de 3,3 milioane de euro, ne-a declarat Silviu Grigorescu, responsabil pentru activităţile companiei din ţara noastră.

Domnia sa ne-a precizat: "Din primul bloc au fost deja vândute 40 de unităţi din cele 69 disponibile. În medie, ritmul de vânzări a fost unul de peste cinci unităţi pe lună ceea ce arată că există un segment de public destul de numeros care este interesat de detaliile de execuţie, amplasarea imobilului, precum şi de asigurarea unor costuri minime de mentenanţă".

Silviu Grigorescu susţine că majoritatea clienţilor sunt persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, care se documentează foarte bine înainte să ia o decizie. În opinia domniei sale, decizia de achiziţie este luată, în general, în aproximativ o lună de la primul contact cu reprezentanţii de vânzări.

Managerul Hanner ne-a spus că valoarea medie pentru achiziţionarea unei locuinţe în cadrul The Park a fost de 82.500 de euro, existând şi tranzacţii care au inclus şi spaţii suplimentare.

Silviu Grigorescu a adăugat: "De exemplu, apartamentele de la parter au fost vândute împreună cu grădina aferentă. De asemenea, unul dintre studiouri a fost vândut cu toată amenajarea propusă de noi. Cele mai bune vânzări au fost înregistrate de unităţile locative de două şi trei camere, acestea fiind preferate, în general, de familiile tinere. Am rămas cu un număr mic de unităţi din această categorie în portofoliul nostru".

Vânzările din cadrul ansamblului The Park au fost demarate anul trecut, în luna august, ne-a declarat Silviu Grigorescu, subliniind: "Ne aşteptăm ca 2015 să aducă o creştere a cererii pentru locuinţele pe care le oferim. Am remarcat deja un interes foarte mare pentru unităţile locative din cadrul The Park, în primele două luni din acest an, care, în mod tradiţional, nu reprezintă vârfuri la capitolul vânzări".

"Lucrările la a doua clădire din The Park sunt în grafic"

Domnul Grigorescu ne-a spus că lucrările la cea de-a doua clădire din complexul rezidenţial The Park se desfăşoară conform planurilor iniţiale: "În a doua jumătate a anului trecut am demarat lucrările în realizarea fundaţiei pentru următoarele blocuri. Lucrările pentru fiecare dintre cele trei blocuri vor fi executate în etape. În acest moment, sunt finalizate cele două niveluri subterane pentru blocul doi unde vor fi amplasate parcările. În plus, am ajuns deja la primul etaj cu lucrările de înălţare, intenţionând ca, până la sfârşitul anului, să finalizăm clădirea cu toate detaliile aferente". Reprezentantul Hanner Group ne-a spus că al doilea bloc din cadrul The Park va cuprinde 130 de unităţi rezidenţiale şi va aduce mai multe inovaţii pentru piaţa de profil.

Dezvoltatorul imobiliar lituanian a anunţat că va construi 460 de locuinţe în zona din apropierea Parcului Tineretului din Bucureşti, investiţia totală fiind de aproximativ 37 de milioane de euro. Complexul The Park este cea mai mare dezvoltare a companiei pe piaţa românească.

Primul bloc din ansamblu a fost finalizat anul trecut şi cuprinde 69 de apartamente şi studiouri, cu suprafeţe cuprinse între 48 şi 108 metri pătraţi. Următoarea clădire va fi livrată la finalul acestui an, iar ultima în 2017, conform datelor companiei. Fiecare dintre aceste imobile va avea 130 de studiouri şi apartamente cu două, trei sau patru camere.

Silviu Grigorescu susţine că investiţiile în dezvoltarea locuinţelor noi din Bucureşti vor înregistra o stagnare, în acest an: "2014 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru livrarea de locuinţe noi în Capitală, după 1989. Numărul de unităţi locative construite şi valoarea investiţiilor realizate de dezvoltatorii activi au crescut, faţă de anul precedent. În ultimii ani, mai multe companii mari, internaţionale, au reînceput activitatea pe piaţa locală, iar numărul de proiecte imobiliare amplasate în zona centrală din Bucureşti a crescut, de asemenea, considerabil".

În opinia domniei sale, livrările de locuinţe vor continua în centrul Capitalei, întrucât există terenuri la vânzare sau aflate deja în proprietatea unor companii care doresc să investească în viitorul apropiat. Reprezentantul Hanner Group susţine că preţul terenurilor din Bucureşti nu a crescut mult în 2014 şi că majoritatea construcţiilor au fost realizate în zone mai centrale.

"Este probabil să asistăm la o uşoară creştere a preţului unor terenuri din Capitală, pe fondul unei cereri mai mari din partea dezvoltatorilor", consideră Silviu Grigorescu. În opinia domniei sale, ponderea preţului terenurilor în totalul unei investiţii imobiliare va rămâne, în acest an, la nivelul de 30%, în Bucureşti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional