Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

TÂRGUL IMOBILIAR NAŢIONAL - TIMON:Premieră: Ansamblul social din containere

Valentin Busuioc Piaţa Imobiliară /

Premieră: Ansamblul social din containere

Pam Consult Consortium prezintă, la ediţia de primăvară a Târgului Imobiliar Naţional (tIMOn), un ansamblu social construit din containere, ce va însuma 100 de apartamente de 2 camere şi va fi structurat pe 5 etaje, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

În timp ce consumul energetic mediu din ţara noastră este de 180 kWh/mp/an, ansamblul de locuinţe dezvoltat de Pam Consult Consortium se va încadra în aproximativ 80 kWh/mp/an.

Blocul (ce va fi dotat cu lift) va avea apartamente de aproximativ 27 de metri pătraţi fiecare. Imobilul va avea o suprafaţă de 3.200 mp şi va putea găzdui aproximativ 350 de persoane.

Casele din containere, deşi un concept nou în România, au avut succes pe piaţa internaţională. Printre beneficiile lor, se numără durabilitatea, rezistenţa la incendiu şi costurile minime de întreţinere. Alt avantaj al caselor din containere este faptul că ele participă la menţinerea echilibrului ecologic al planetei. Practic, acestea sunt construite prin refolosirea containerelor de pe navele de transport maritim ieşite din uz, iar majoritatea materialelor de construcţie sunt reciclabile.

Casele-container au încorporate numeroase sisteme concepute să fie economisită cât mai multă energie, precum acoperişurile verzi şi sisteme pentru recoltarea apei de ploaie. Masa mult mai mică a casei-container faţă de una obişnuită nu numai că necesită minimum de fundaţie, dar şi reduce consturile de construcţie: unităţile prefabricate se livrează complet asamblate, iar timpul destinat construcţiei este diminuat considerabil.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional