Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Trei scoli din judetul Harghita vor fi reabilitate

A.D. Investiţii /

Trei scoli din judetul Harghita vor fi reabilitate

Primaria comunei Ciumani, din judetul Harghita, a obtinut o finantare nerambursabila de aproape 3 milioane de lei prin Programul Operational Regional pentru efectuarea de investitii in 3 scoli din localitate. Valoarea totala a investitiei, incluzand contributia beneficiarului, este de 3,86 milioane lei, au anuntat reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, cu ocazia semnarii contractului de finantare.

Proiectul vizeaza consolidarea, reabilitarea si extinderea Scolii Generale nr. 4 Kollo Miklos, consolidarea si reabilitarea Scolii Generale nr. 3 Kollo Miklos, respectiv reabilitarea retelei electrice, efectuarea de reparatii capitale interioare la Scoala Generala Kollo Miklos, inclusiv dotarea acesteia. Investitia se va concretiza prin reabilitarea unei suprafete totale de aproape 2.900 mp in cele 3 unitati de invatamant.

"Odata cu acest contract, bugetul Regiunii Centru, alocat domeniului ce vizeaza reabilitarea infrastructurii educationale preuniversitare a fost contractat in intregime. Pe acest domeniu mai sunt in faza precontractuala inca 4 proiecte, in timp ce alte 3 cereri de finantare sunt in proces de evaluare. Toate acestea solicita inca 12,5 milioane euro, iar contractarea lor, in cursul acestui an, ar mari gradul de atragere al fondurilor pe acest domeniu la o valoare de peste 130%, fata de suma alocata, cifrata la 30,44 milioane euro", a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional