Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Vor incepe lucrarile de extindere a aeroportului Iasi

A.D. Investiţii /

Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi.

Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi.

Cel mai important proiect de investitii al Consiliului Judetean Iasi presupune extinderea aeroportului. Spre sfarsitul saptamanii in curs urmeaza sa fie semnat contractul de executie cu asocierea condusa de compania Max Boegl, aceasta dupa ce contestatiile formulate in cadrul procedurii de atrinuire au fost respinse, a anuntat Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi in cadrul conferintei "Cities of Tomorrow".

Proiectul, in valoare de 49,29 milioane euro, prevede construirea unei noi piste cu o lungime de 2.400 m si o latime de 60 m. Ulterior, ea va putea fi extinsa la 3.000 m pentru a gazdui si traficul cargo. Investitia va fi realizata din fonduri proprii ale Consiliului Judetean. "Speram sa primim si un sprijin guvernamental", a adaugat domnul Adomnitei.

In perspectiva, lucrarile ar urma sa fie continuate cu inca doua etape. In etapa a doua, evaluata la 39,8 milioane de euro, vor fi executate caile de rulare si o noua platforma pentru aeronave. Proiectul vafi propus sprefinantare cu fonduri europene prin Programul Operational Sectorial Transport.

O a treia etapa este in plan si vizeaza construirea unor noi terminale pentru pasageri si cargo. "Speram intr-o colaborare cu mediul privat", mentioneaza presedintele CJ Iasi.

Tot cu fonduri europene, Consiliul Judetean mai intentioneaza sa dezvolte un parc industrial pe un teren de 130 de hectare si sa construiasca un nod de transport intermodal (in valoare de 40 milioane de euro), a mai spus Cristian Adomnitei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional