Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ZONA BERCENI:A inceput constructia la Metalurgiei Park Residence

Valentin Busuioc Piaţa Imobiliară /

A inceput constructia la Metalurgiei Park Residence

Au început lucrările de construcţie la Metalurgiei Park Residence, din Sectorul 4 al Capitalei, un proiect imobiliar ce se va desfăşura pe maximum 50 hectare (500.000 metri pătraţi), în mai multe etape de construcţie şi punere în vânzare a apartamentelor, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Anunţul a fost făcut de SudRezidential.ro (promotor imobiliar al zonei de sud din Bucureşti), împreună cu divizia financiară Credit24h.ro şi Adiru.ro (Asociaţia Dezvoltatorilor Imobiliari din România Urbanis)

Proiectul imobiliar este amplasat în zona Berceni, la intersecţia străzilor Metalurgiei cu Drumul Binelui. Pentru faza iniţială (pentru care au fost achiziţionate loturi de teren de aproximativ 15 ha), o serie de dezvoltatori din sudul Capitalei (Brown Residence, Top House şi Viva Residence) şi-au anunţat intenţia să construiască, până în 2016, 5.000 de noi apartamente în acest ansamblu imobiliar.

Parcul rezidenţial va avea şcoală, grădiniţă, spa, pază, monitorizare video, iluminat nocturn, spaţii de joacă pentru copii şi spaţii verzi. Preţurile apartamentelor vor începe la circa 800 euro/mp util cu TVA de 5% inclus, iar costul unui loc de parcare va fi de 1.500 euro plus TVA.

Autorii comunicatului relatează: "Având în vedere că în zona există deja un Plan Urbanistic Zonal, care va permite ridicarea de imobile de locuinţe în cel mai scurt timp, primele blocuri vor fi disponibile la vânzare în prima parte a anului 2015".

Printre criteriile alegerii locului de construcţie, dezvoltatorii menţionează recentele investiţii în infrastructură rutieră din Sectorul 4 (precum pasajul subteran auto de la Piaţa Sudului) şi acceleraţia scăzută a plăcilor tectonice (risc seismic redus al întregii zone).

Metalurgiei Park Residence va fi realizat cu capital integral românesc, prin utilizarea forţei de muncă din Bucureşti şi zonele limitrofe, conchide comunicatul citat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional