Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ALLIED MARKET RESEARCH ANTICIPEAZĂPiaţa clădirilor inteligente - mai mare cu 144% în 2030, faţă de 2020

Smart City /

Piaţa clădirilor inteligente - mai mare cu 144% în 2030, faţă de 2020
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Acest segment va atinge 78,2 miliarde de dolari în 2030, potrivit Allied Market Research

    Piaţa globală a locuinţelor inteligente şi a clădirilor eficiente energetic, automatizate, a generat 32 de miliarde de dolari în 2020 şi este estimată să ajungă la o sumă cu 144% mai mare în 2030, de 78,2 miliarde de dolari, conform unei analize Allied Market Research, care preconizează că în intervalul 2021 şi 2030, acest domeniu va avea o creştere anuală compusă (CAGR) de 9,4%.

    Potrivit raportului Allied Market Research, creşterea urbanizării şi a industrializării, dar şi beneficii precum reducerea cos­turilor, urmărirea şi optimizarea consumului de energie şi uşurinţa instalării aparaturii conduc la expansiunea pieţei globale a caselor inteligente şi clădirilor eficiente energetic, automatizate. Cu toate acestea, costurile ridicate legate de instalarea şi întreţinerea acestor sisteme limitează creşterea pieţei, notează analiza.

    Potrivit Allied Market Research, activităţile de producţie a aparaturii electronice şi gadgeturilor utilizate în clădirile inteligente au fost oprite complet sau parţial în timpul pandemiei de Covid-19, din cauza măsurilor de lockdown, a indisponibilităţii forţei de muncă şi a perturbării lanţului de aprovizionare la nivel global.

    În plus, cererea de profil din sectoarele rezidenţiale şi comerciale s-a redus semnificativ, din cauza opririi lucrărilor de construcţii noi şi a activităţilor de întreţinere în timpul lockdown-ului. În schimb, cererea pentru aceste produse electronice şi gadgeturi este aşteptată să se redreseze post-lockdown, conform sursei citate.

    Allied Market Research: Segmentul de gestionare a energiei a avut cea mai mare cotă pe piaţa clădirilor inteligente, în 2020

    Segmentul de gestionare a energiei a deţinut cea mai mare cotă pe piaţa clădirillor inteligente, în 2020, cu aproximativ o treime din total, arată Allied Market Research, estimând că acest domeniu va continua să domine până în 2030. Totuşi, notează sursa, segmentul de siguranţă şi securitate este aşteptat să înregistreze cea mai mare creştere anuală compusă, de 9,7%, din 2021 până în 2030.

    După regiune, America de Nord a deţinut cea mai mare cotă pe piaţa analizată, în 2020, cu mai mult de o treime din total, iar estimările arată că regiunea îşi va păstra statutul de lider până în 2030. Potrivit Allied Market Research, America de Nord va avea cea mai rapidă creştere anuală compusă pe piaţa analizată, de 9,8%, în perioada 2021-2030.

    După utilizarea finală, segmentul comercial a avut cea mai mare pondere în 2020, reprezentând mai mult de două cincimi din piaţa globală a caselor inteligente şi clădirilor eficiente energetic, automatizate.

    Acest segment va înregistra cea mai mare CAGR, de 9,7%, în perioada 2021-2030.

    Principalii jucători ai pieţei globale de case inteligente şi clădiri eficiente energetic, automatizate, includ Cisco Systems Inc. (SUA), Leviton Manufacturing Company Inc. (SUA), Control4 Corp. (SUA), Siemens Building Technologies (Elveţia), Schneider Electric SA (Franţa), Honeywell Scanning & Mobility (SUA), United Technologies Corp. (SUA), Emerson Electric Co. (SUA), Smarthome Inc. (SUA), LG Electronics Inc. (Coreea de Sud).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional