Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Casă într-un ansamblu de locuinţe

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

În toate timpurile, arhitectura a exprimat prin limbajul ei specific, contextul economic, social şi cultural al locului şi epocii în care a fost realizată.

Vilă în stil interbelic

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Locuinţa păstrează stilul celor construite în Europa între cele două războaie mondiale, aspectul exterior fiind acela de construcţie masivă foarte solidă, cum de fapt şi este.

Locuinţă unifamilială pe parter, tip Monako

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Locuinţa unifamilială tip Monako este amplasată la marginea unei păduri cu acces doar la energia electrică; are puţ pentru apă, hidorfor şi staţie de epurare şi fosă vidanjabilă;

Amenajări

Preţuri

Finanţare

ADR Nord-Est: Domenii suspendate datorită numărului mare de proiecte

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Peste 60 milioane de euro este solicitarea financiară nerambursabilă a celor 19 proiecte contactate în total de Agenţia de Dezvoltare Nord Est, ne-a declarat domnul Constantin Apostol, directorul general ADR NE. Pe Axa 5 au fost depuse, până în luna mai, 66 de proiecte la nivelul regiunii.

ADR Bucureşti-Ilfov: Opt proiecte depuse pe domeniile 5.1 şi 5.2

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Proiect de 16,5 milioane de lei contractat pe domeniul 5.2

Pe domeniul major de intervenţie 5.1 - "Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe" au fost depuse, până la sfârşitul lunii aprilie, patru proiecte, care se află în evaluare.

Investiţii

Buzău: Proiect de aproape 100 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor către zonele turistice

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Pentru dezvoltarea activităţilor turistice, Consiliul Judeţean Buzău are în derulare un proiect pentru reabilitarea Muzeului Judeţean Buzău, proiect promovat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.1 ,,Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe".

Cluj: Investiţii în drumuri turistice şi practicarea sporturilor de iarnă

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Consiliul Judeţean Cluj implementează un proiect pentru modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele - Prislop - Ic Ponor. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi are o valoare totală de aproape 60 de milioane de lei, din care 49 de milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile, europene şi guvernamentale.

Gorj: Investiţii în zona turistică Rânca

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Consiliul Judeţean Gorj are în derulare un proiect vizând dezvoltarea integrată prin optimizarea domeniului schiabil şi a sistemului ecologic de colectare-epurare a apelor uzate menajere din zona turistică Rânca.

Neamţ: Construcţia şi reabilitarea refugiilor montane

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Consiliul Judeţean Neamţ desfăşoară un proiect ce vizează construcţia şi reabilitarea refugiilor montane, a bazelor salvamont şi refacerea sistemului de semnalizare pe traseele montane din zona înaltă a masivului Ceahlău.

Hunedoara: Reabilitarea Dealului Cetăţii Deva a primit finanţare de peste 38 milioane de lei

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Consiliul Judeţean Hunedoara implementează proiectul "Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetăţii, monument al naturii şi istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva", finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5, Domeniul de intervenţie 5.1 - "Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi creearea / modernizarea infrastructurii conexe".

Bacău: Numeroase clădiri publice vor folosi în curând energie regenerabilă

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Consiliul Judeţean Bacău şi Autoritatea Fondului pentru Mediu au semnat, în luna februarie, contractul de finanţare pentru completarea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, panouri solare, la o serie de clădiri aflate în proprietate publică.

Dâmboviţa: Proiecte de 5,5 milioane de lei pentru energie din surse regenerabile

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

În judeţul Dâmboviţa se afla în implementare, la începutul lunii mai, o serie de proiecte finanţate prin "Programul de înlocuire sau de completare a sis­temelor clasice de încălzire cu sisteme, care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană cu alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului", gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Gorj: Proiect contractat de 3 milioane de lei pentru sisteme solare

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Pentru dezvoltarea surselor de energie regenerabilă, Consiliul Judeţean Gorj a depus două proiecte la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în cadrul Programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului.

Sibiu: Instalaţii solare pentru trei instituţii din Avrig

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

În oraşul Avrig urmează să fie realizat proiectul pentru completarea sistemului clasic de încălzire cu echipamente şi sisteme care utilizează energia solară pentru clădirea Primăriei din localitatea Avrig, clădirea Grădiniţei nr. 1 şi a Grădiniţei nr. 3 din Avrig.

Consilier

Legea

Construirea unei case prin Programul "Prima Casă"

Bursa Construcţiilor 4 / 2010 /

Oana Mina, Avocat colaborator al Ţuca Zbârcea & Asociaţii

Prin lansarea în 2009, a programului "Prima Casă" ("Programul"), s-a încercat contracararea efectelor crizei financiare şi implicit o relansare a domeniului imobiliar în general, iar prin modificările aduse acestui Program în 2010, s-a încercat stimularea sectorului construcţiilor în special, stabilindu-se criteriile de eligibilitate pentru persoanele care vor să construiască o casă (în mod individual sau în asociaţie).

Companii

Internaţional

Arhiva Revistei
BURSA Construcţiilor