Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Finanţare ADR Sud-Vest Oltenia: Proiecte contractate de peste 230 milioane de lei

F.A. Finanţare /

Zece proiecte obţinuseră, până la sfârşitul lunii aprilie, aprobarea să primească finanţare nerambursabilă pentru dezvoltarea turismului, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia.

Doamna Marilena Bogheanu, director ADR SV "Oltenia", ne-a spus că au fost contractate cinci proiecte pe domeniul 5.1, cu o valoare totală de 177,2 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă peste 138 milioane de lei. Tot cinci proiecte au fost contractate şi pe domeniul 5.2, în valoare totală de 54,3 milioane de lei, din care fondurile nerambursabile sunt de aproape 36 milioane de lei.

La ADR SV au fost depuse, până la sfârşitul lunii aprilie, 12 proiecte pe domeniul 5.1, din care unul a fost respins. Pe domeniul 5.2 au fost depuse până la aceeaşi dată 30 de proiecte, din care 6 au fost respinse sau retrase, a precizat directorul general ADR SV.

Potrivit sursei citate, respingerea proiectelor a avut loc în situaţiile în care implementarea fusese deja demarată de către beneficiar, lipseau anexele obligatorii la cererea de finanţare, solicitantul nu se încadra în categoria IMM-urilor sau cererea de finanţare conţinea activităţi efectuate asupra structurilor de primire cu funcţiune de alimentaţie (în cazul proiectelor depuse în cadrul celei de a doua licitaţii).

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADR SV) "Oltenia" este organismul intermediar pentru Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 în Regiunea Sud-Vest, compusă din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.

Axa prioritară 5 "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul major de intervenţie 5.1 "Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe" are o alocare financiară orientativă în perioada 2007-2013 pentru Regiunea Sud-Vest de 32,32 milioane euro.

Domeniul major de intervenţie 5.2 "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice" are o alocare de 32,36 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional