Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Asia, în fruntea clasamentului celor mai înalte statui de pe fiecare continent

Internaţional /

Asia, în fruntea clasamentului celor mai înalte statui de pe fiecare continent
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Chiar dacă omenirea nu a terminat de construit Turnul Babel, nimic nu a împiedicat ridicarea de zgârie-nori falnici şi monumente măreţe, în special în epoca postindustrială, arată o analiză visualcapitalist.com, care prezintă cele mai înalte statui de pe fiecare continent (cu excepţia Antarcticii), în baza datelor World Famous Things, World Atlas, Guinness World Records şi Britannica.

    Statuia Unităţii - cea mai înaltă din Asia şi din lume

    La o înălţime colosală de 182 de metri (măsurătoarea a inclus şi fundaţia), Statuia Unităţii este cea mai înaltă din Asia şi din lume, fiind situată în statul indian Gujarat. Finalizată în anul 2018, statuia îl înfăţişează pe Sardar Vallabhbhai Patel, un lider-cheie în mişcarea de independenţă a Indiei şi primul viceprim-ministru al Indiei. Moştenirea sa - integrarea politică a Indiei - dă numele statuii.

    Sanctuarul Naţional Regele Hristos - cea mai înaltă statuie din Europa

    Sanctuarul Naţional Regele Hristos din Portugalia stă în fruntea clasamentului în Europa, cu o înălţime de 110 metri. Inspirată de Hristos Răscumpărătorul din Rio, statuia a fost finalizată în 1959 ca o expresie a recunoştinţei pentru Portugalia, că nu a suferit consecinţe directe de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial.

    Statuia Libertăţii deţine supremaţia în America de Nord

    Peste Atlantic, celebra Statuie a Libertăţii din New York este cea mai înaltă din America de Nord, cu 93 de metri. Un cadou făcut americanilor de Franţa, cu ocazia aniversării a 110 ani de la câştigarea independenţei Statelor Unite, structura a strălucit iniţial într-o culoare maro-roşcat. Faţada verde actuală este rezultatul oxidării naturale a suprafeţelor sale de cupru.

    Monumentul Renaşterii Africane din Senegal, în top în America de Sud

    Monumentul Renaşterii Africane din Senegal (52 m) şi Monumentul Fecioara Maria a Păcii din Venezuela (47 m) sunt cele mai înalte din Africa, respectiv America de Sud.

    În schimb, Big Merino din Australia, cu o înălţime de 15 metri, este cea mai mică statuie dintre liderii continentali.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional