Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Zalău: Din ce în ce mai puţine locuinţe noi

Bursa Construcţiilor 3 / 2010 /

Primăria Municipiului Zalău a înregis-trat, în primul trimestru al anului 2010, o scădere a numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de locuinţe comparativ cu perioada similară din 2009, respectiv 21 faţă de 30.

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Locuinţă la Mogoşoaia

Bursa Construcţiilor 3 / 2010 /

Locuinţa prezentată este situată în comuna Mogoşoaia, lângă Bucureşti. A fost concepută pentru o familie de intelectuali, prevăzându-se, în acest sens, un birou la parter, în care îşi poate desfăşura activitatea, chiar la domiciliu un membru al familiei (notar, consultant, scriitor, arhitect, etc.)

Locuinţă unifamilială, tip Optima 1 Plus

Bursa Construcţiilor 3 / 2010 /

Casa Optima 1 Plus, locuinţă unifamilială cu regimul de înălţime parter şi mansardă, este proiectată înscrisă unui dreptughi cu laturile: 13,35m X 9,75m.

Amenajări

Materiale

Finanţare

Fonduri europene - Regiunea de Vest61 de proiecte contractate prin POR în Regiunea Vest

Bursa Construcţiilor 3 / 2010 /

Alocarea financiară pentru Regiunea Vest, prin Programul Operaţional Regional (POR), pentru perioada 2007 - 2013, este de 416,52 milioane de euro. Această alocare nu este împărţită pe ani, încurajându-se contractarea şi implementarea de proiecte într-un ritm cât mai rapid. Conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Vest ne-a declarat că, până la jumătatea lunii aprilie, 393 proiecte au fost depuse pentru accesarea fondurilor POR.

Fonduri europene: Fiţi pregătiţi...

Bursa Construcţiilor 3 / 2010 /

Oportunităţile de finanţare nerambursabilă pentru investiţii trec pe lângă noi şi asta se datorea­ză în egală măsură şi beneficiarilor şi autorităţilor. Este adevărat că nu există suficientă transparenţă din partea autorităţilor privind programele de finanţare şi procedurile de accesare, dar trebuie să recunoaştem că nici beneficiarii nu acordă atenţia cuvenită întocmirii documentelor.

Mulţi dintre beneficiari nu au actele societăţii în regulă şi nici situaţiile financiare la zi. Dorinţa accesării unui program de finanţare contribuie şi la intrarea în legalitate a solicitantului.

Investiţii

Consiliul Judeţean Arad: Buget de investiţii de 33 milioane de lei

Bursa Construcţiilor 3 / 2010 /

Consiliul Judeţean Arad are disponibil pentru anul 2010 un buget de investiţii în valoare totală de aproximativ 33,1 milioane de lei, din care în jur de 7 milioane de lei sunt sume încasate de la Uniunea Europeană pentru proiecte cu finanţare nerambursabilă în anul 2009 şi neutilizate până la finele anului, cuprinse în lista de investiţii pe anul 2010.

Oradea: Aproape jumătate din buget este alocat investiţiilor

Bursa Construcţiilor 3 / 2010 /

Cheltuielile de investiţii ale Primăriei Municipiului Oradea au pentru 2010 valoarea de 288,2 milioane lei, din totalul cheltuielilor de 627,1 milioane lei, ne-a precizat domnul Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Consilier

Legea

Companii

Arhiva Revistei
BURSA Construcţiilor