Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

"Omilos Group"Compania "Omilos Group" investeşte 50 milioane de euro în acest an, în două parcuri comerciale

F.A. Companii /

Graham Kibane, directorul general al "Omilos Group"

Graham Kibane, directorul general al "Omilos Group"

Era Shopping Park Oradea va avea mall-ul finalizat la sfîrşitul anului, estimează compania

"Omilos Group" are, în acest an, un buget de investiţii de 50 de milioane de euro programat pentru proiectele sale imobiliare din ţara noastră. Graham Kilbane, directorul general al "Omilos Group", ne-a declarat că societatea a investit, până în prezent, circa 300 milioane de euro pe piaţa imobiliară românească.

La finele lunii aprilie, "Omilos Group" avea două proiecte "ERA Shopping Park" în curs de execuţie. În cadrul proiectului din Oradea, Mobexpert şi mallul vor fi deschise la finele acestui an, estimează Graham Kilbane. La Iaşi, mall-ul va fi inaugurat în anul 2012, preconizează domnia sa. Întreg proiectul din Iaşi necesită o investiţie totală de aproximativ 65 de milioane de euro, sumă din care "Omilos Group" deja a investit, până în aprilie, 60% în galeria comercială şi în lucrări de infrastructură.

La finele lunii aprilie, ambele proiecte ERA Shopping Park din Oradea şi Iaşi erau funcţionale (galeriile comerciale şi o parte din ancore). 90% din spaţiile comerciale din galeria parcului din Oradea erau ocupate la nivelul lunii aprilie, iar galeria din Iaşi era, de asemenea, ocupată în proporţie de 90%. "Carrefour este inclus în ambele locaţii în acest procentaj", ne-a precizat Graham Kilbane.

Datele proiectelor

Construit pentru a fi cel mai mare parc comercial din ţara noastră în afara Bucureştiului, "ERA Shopping Park Iaşi" a necesitat contractarea de credite sindicalizate în valoare de 79,5 milioane de euro. Împrumutul a fost facilitat de Banca Românească - membră a Grupului National Bank of Greece, Eurobank EFG Group şi National Bank of Greece. Acoperind o suprafaţă de peste 350.000 mp, "ERA Shopping Park Iaşi" avea, iniţial, o suprafaţă construită de 100.000 mp şi o suprafaţă închiriabilă de 77.000 mp. Apoi, suprafaţa construită a crescut la 150.000 mp, iar cea închiriabilă la 116.000 mp.

"ERA Shopping Park Oradea" este construit pe un teren ce însumează 180.168 mp. Suprafaţa totală construită este de 78.000 mp, dintre care 62.740 mp reprezintă spaţiu închiriabil şi 2.000 mp sunt parcări. Proiectul va avea în componenţă un mall de 38.761 mp, ce va cuprinde aproximativ 110 magazine, alături de hypermarketul Carrefour (15.300 mp) şi Galeria Comercială Carrefour (4.500 mp), magazinul Bricostore (10.300 mp), magazinul de mobila Mobexpert (7.300 mp) şi magazinul Media Galaxy (3.405 mp).

Lucrările la proiectul din Oradea au fost reluate recent

Lucrările de execuţie pentru finalizarea structurii mall-ului din Oradea au fost reluate de puţin timp, ne-a declarat, la finele lunii aprilie, oficialul "Omilos Group". Compania vrea să deschidă şi o extensie de aproximativ 2000 mp a "ERA Shopping Park Oradea" la începutul verii. "Ţinta noastră este să finalizăm şi să deschidem mall-ul la sfârşitul toamnei", ne-a mai spus Graham Kilbane.

În ceea ce priveşte "ERA Shopping Park Iaşi", compania a regândit proiectul mall-ului, iar lucrările vor fi reluate la sfârşitul acestei primăveri, pentru a oferi ieşenilor, în 2012, încă o suprafaţă construită de 28.000 mp de spaţii comerciale moderne.

Cererea de spaţii comerciale noi dă semne de revenire

Graham Kilbane ne-a declarat: "Dacă ar fi să comparăm evoluţia cererii actuale din partea retailerilor cu ce se întâmpla în 2009, am putea spune că piaţa dă semne sigure de revenire. Ca să vă dau un singur exemplu, simplul fapt că doi retaileri importanţi, şi , şi-au deschis noi magazine în este un semnal pozitiv pentru noi".

Având în vedere situaţia economică dificilă la nivel global şi modul direct în care comerţul a fost afectat, dar şi faptul că 2009 a fost primul an de existenţă al proiectului ERA din Oradea, directorul general al "Omilos Group" crede că veniturile din chiriile plătite de chiriaşi au fost satisfăcătoare. "Le-am oferit chiriaşilor noştri reduceri ale chiriei pe termen scurt pentru a-i ajuta să treacă mai bine prin criza economică", a subliniat Graham Kilbane, fără a dori să ne precizeze cuantumul reducerilor acordate.

Deocamdată, "Omilos Group" se va concentra pe aceste două proiecte începute dar, în acelaşi timp, compania este tentată să caute oportunităţi de achiziţii de proprietăţi pentru a realiza alte investiţii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional