Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2025

Casa-Baterie: Inovaţie românească ce revoluţionează construcţiile ecologice

Piaţa Imobiliară /

Lucian Bouleanu, CEO EU şi inventator, şi-a început drumul în domeniul construcţiilor încă din copilărie, inspirat de bunicul său, un cunoscut constructor din Craiova.

Lucian Bouleanu, CEO EU şi inventator, şi-a început drumul în domeniul construcţiilor încă din copilărie, inspirat de bunicul său, un cunoscut constructor din Craiova.

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    O invenţie românească atrage atenţia specialiştilor din întreaga Europă. Casa-Baterie, dezvoltată de Polistibrick, propune o soluţie revoluţionară de generare şi stocare a energiei fără utilizarea bateriilor chimice poluante.

    De la vis la realitate

    Lucian Bouleanu, CEO EU şi inventator, şi-a început drumul în domeniul construcţiilor încă din copilărie, inspirat de bunicul său, un cunoscut constructor din Craiova.

    Împreună cu echipa sa - Bogdan Popovici, Ştefan Popa şi Cosmin Curteanu - a transformat această pasiune într-o tehnologie inovatoare care ar putea schimba complet viitorul construcţiilor sustenabile. Succesul Polistibrick a fost confirmat într-o emisiune TV, unde proiectul a impresionat investitorii şi a primit sprijin pentru dezvoltare.

    Cum funcţionează Casa-Baterie?

    Această tehnologie inedită foloseşte greutatea construcţiei pentru stocarea şi eliberarea energiei, fără a fi nevoie de baterii clasice:

    - În timpul zilei, energia solară ridică structura cu 15 cm de la sol, printr-un sistem hidraulic.

    - Pe timp de noapte sau când este nevoie de energie, casa coboară lent, iar acest proces generează electricitate.

    Această tehnologie simplă, dar revoluţionară, oferă o alternativă sustenabilă şi accesibilă pentru viitorul construcţiilor ecologice, fără baterii chimice; fără riscuri de incendiu; 100% ecologică.

    O nouă direcţie în domeniul construcţiilor

    Casa-Baterie este doar o parte a viziunii Polistibrick, companie care a brevetat în Franţa un sistem inovator de construcţie ce combină zidăria, izolaţia şi finisajele într-o singură etapă. Acest proces reduce timpul şi costurile de construcţie, fiind deja implementat în ţări precum Irlanda, Spania, Franţa, Belgia, Austria, România, Italia şi Turcia. Planurile de extindere includ fabrici în Franţa, Canada şi SUA, până în 2029.

    "Până în 2024, suntem prezenţi în Irlanda, Spania, Franţa, Belgia, Austria, România, Italia şi Turcia. Avem două fabrici funcţionale: una în România şi una în Spania, care produc împreună zeci de mii de mp. Planurile noastre includ extinderea globală şi deschiderea de noi fabrici pe alte continente. Până în 2029, vom avea cinci fabrici, inclusiv în Franţa, Canada şi Statele Unite ale Americii", a declarat Popa Ştefan, CEO Polistibrick România.

    Paşii următori

    De anul acesta, Polistibrick va începe testele reale pentru implementarea Casei-Baterie, demonstrând fezabilitatea acestei tehnologii inovatoare. Cu interes crescut din partea specialiştilor internaţionali, viitorul acestui proiect pare promiţător. Reprezentanţii companiei arată: "Suntem pregătiţi să facem următorul pas spre un viitor sustenabil. Casa-Baterie nu este doar o inovaţie românească, ci o soluţie globală pentru un viitor mai verde. Polistibrick inovează pe mai multe planuri, iar anul acesta o să vă prezinte foarte multe produse menite să ajute construcţiile sustenabile, de la spuma de lipit pentru izolaţie până la vopsele cu ceramică sau decorativă termoizolantă. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele în curs de derulare. Un alt proiect ambiţios este reinventarea panourilor SIP. Polistibrick a identificat problemele actuale şi unde se pierde foarte mult timp, iar anul acesta va propune cel mai inteligent mod de construcţie folosind sistemul SIP, pe care l-au denumit POLISTISIP". Viitorul construcţiilor inteligente şi sustenabile arată tot mai bine.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional