Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

New York - cel mai scump oraş din lume, în privinţa construcţiilor

Internaţional /

New York - cel mai scump oraş din lume, în privinţa construcţiilor
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Oraşul New York a primit medalia de aur "de neinvidiat" pentru cele mai mari costuri de construcţie din lume, potrivit Turner & Townsend International Construction Market Survey.

    Cercetarea, preluată de Statista, face un bilanţ al industriei construcţiilor pe 91 de pieţe din 42 de ţări.

    Potrivit analizei, dacă este luat în calcul costul mediu pentru 11 tipuri de clădiri, sunt necesari 5.723,1 dolari pentru a construi doar pe un singur metru pătrat de teren în New York City (NYC), cu 5% mai mult faţă de anul trecut. În condiţiile date, NYC şi-a păstrat, pentru al doilea an consecutiv, poziţia de cea mai scumpă piaţă pentru construit.

    San Francisco urmează pe locul al doilea, cu un cost mediu de 5.489 dolari pe metru pătrat. De menţionat că, în acest clasament, SUA apar cu şase dintre primele opt cele mai scumpe oraşe din lume în privinţa construcţiilor.

    Potrivit Turner & Townsend, costurile ridicate ale construcţiilor din SUA sunt determinate de factori precum cheltuielile mari cu forţa de muncă, maşinile şi echipamentele necesare, precum şi cererea ridicată continuă.

    Urmează, în clasament, Zürich - 5.035 dolari/metru pătrat, Geneva - 5.022 dolari, Los Angeles - 4.866 dolari, Boston -4.708 dolari, Seattle - 4.636 dolari, Chicago - 4.580 dolari.

    Pe poziţiile a noua şi a zecea se află Hong Kong, cu 4.500 de dolari pe metru pătrat, şi Londra, cu 4.473 dolari.

    În 2021, Tokyo figura în fruntea clasamentului, dar acum, oraşul nipon lipseşte cu desăvârşire. Analiştii spun că acest lucru se datorează, parţial, devalorizării yenului, economia niponă înregistrând doar o creştere moderată după pandemie, iar, pe de altă parte, inflaţia puternică din ţară creează un decalaj mai mare.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional