Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Research and Markets: Practicile durabile şi tehnicile modulare susţin piaţa construcţiilor uscate

Materiale /

Research and Markets: Practicile durabile şi tehnicile modulare susţin piaţa construcţiilor uscate
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa globală a construcţiilor uscate a fost evaluată la 92,76 miliarde de dolari în 2023 şi se preconizează că va aunge la 127,69 miliarde de dolari în 2029, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 5,47% în perioada 2024-2029, potrivit unei analize Research and Markets, preluate de globenewswire.com.

    Aceasta notează că viitorul construcţiilor uscate va fi marcat de mai multe tendinţe, dintre care una notabilă este integrarea tehnologiilor avansate, precum Building Information Modeling (BIM) şi automatizarea în procesul de construcţie uscată. Aceste tehnologii permit o planificare mai precisă, o asamblare mai rapidă şi un control îmbunătăţit al calităţii, sporind şi mai mult eficienţa şi eficacitatea proiectelor de construcţie uscată. În plus, interesul tot mai mare pentru tehnicile de construcţie modulare este aşteptat să stimuleze inovaţia în sectorul construcţiilor uscate, potrivit sursei citate.

    Conform Research and Markets, luând în calcul tipul de construcţie, segmentul cadrelor de susţinere a dominat piaţa în 2023, acesta fiind aşteptat să crească în cel mai rapid ritm în perioada prognozată. Cadrele de susţinere cuprind elementele structurale care asigură stabilitate şi sprijin în domeniul sistemelor de construcţie uscată. Acestea includ ştifturi metalice, grinzi, şine şi alte componente ale cadrului. Preferinţa tot mai mare pentru materiale uşoare şi uşor de instalat, cum sunt ştifturile metalice, alimentează cererea de sisteme pentru cadre de susţinere, notează sursa citată. În plus, accentul tot mai mare pe practicile de construcţie durabilă favorizează adoptarea de materiale cu reciclabilitate ridicată şi impact redus asupra mediului, alimentând şi mai mult creşterea acestui segment.

    Segmentul gips-carton a dominat piaţa, în 2023

    După materialul utilizat, segmentul de gips-carton a dominat piaţa în 2023, conform raportului citat. Gips-cartonul este unul dintre cele mai utilizate materiale în construcţiile uscate. Popularitatea sa provine din uşurinţa de instalare, accesibilitate şi versatilitate. Factorii care determină creşterea segmentului de gips-carton includ proprietăţile sale de rezistenţă la foc, capacităţile de izolare fonică şi de a oferi suprafeţe netede şi uniforme pentru finisare. În plus, adoptarea tot mai mare a opţiunilor de gips-carton ecologice, care sunt fabricate din materiale reciclate şi oferă o durabilitate îmbunătăţită, alimentează şi mai mult creşterea segmentului.

    Conform analizei, segmentul rezidenţial a dominat piaţa analizată în 2023 şi este prevăzut să înregistreze cel mai rapid CAGR în perioada prognozată. În segmentul rezidenţial, metodele de construcţie uscată sunt utilizate la scară largă în construcţia de case, apartamente şi alte clădiri rezidenţiale. Creşterea acestui segment este determinată în primul rând de factori precum urbanizarea rapidă, creşterea populaţiei şi a veniturilor disponibile, în special în economiile emergente. În plus, cererea pentru metode de construcţie rapide şi eficiente care să minimizeze perturbarea ocupanţilor alimentează adoptarea tehnicilor de construcţie uscată în proiectele rezidenţiale.

    Asia-Pacific, în fruntea pieţei construcţiilor uscate

    După regiune, Asia-Pacific se află în fruntea pieţei construcţiilor uscate, tendinţă determinată de mai mulţi factori, precum creşterea populaţiei, a venitului disponibil pe cap de locuitor şi dinamica pieţei în evoluţie, potrivit raportului citat. Creşterea acestei regiuni este susţinută şi de o cerere tot mai mare pentru spaţii corporative, hoteluri, centre comerciale, şcoli, spitale şi alte structuri, reflectând nevoile în evoluţie ale populaţiei sale.

    În regiunea Asia-Pacific, creşterea rapidă a populaţiei şi urbanizarea, în special în China şi India, au stimulat adoptarea construcţiilor uscate ca soluţie la nevoia tot mai mare de metode de construcţie eficiente şi rentabile. Această tendinţă se aliniază cu accentul tot mai mare al regiunii pe soluţii ecologice şi durabilitate, guvernele punând în aplicare politici şi reglementări de susţinere. Piaţa în plină dezvoltare a Chinei, condusă de noi proiecte de construcţii şi de o populaţie în creştere, deţine o cotă semnificativă din industria mondială a construcţiilor uscate. În plus, preferinţa regiunii pentru materiale de construcţie de înaltă calitate, dar la preţuri accesibile, împreună cu o apreciere tot mai mare pentru metodele de aplicare DIY (do-it-yourself), poziţionează construcţia uscată ca o alegere favorită atât pentru profesionişti, cât şi pentru utilizatorii finali.

    În America de Nord, piaţa construcţiilor uscate beneficiază de o creştere puternică, alimentată de o combinaţie de factori, inclusiv urbanizarea, progresele tehnologice şi preferinţele consumatorilor în evoluţie. În America de Nord, cererea pentru construcţii uscate este alimentată şi de o tendinţă în creştere către metode de aplicare DIY. Proprietarii de case şi dezvoltatorii la scară mică optează din ce în ce mai mult pentru materiale de construcţie uscate care permit instalarea şi personalizarea uşoară, stimulând creşterea pieţei în regiune, conchide analiza.

    Piaţa construcţiilor uscate este susţinută de urbanizarea rapidă; creşterea venitului disponibil; interesul în creştere pentru clădirile verzi; accentul pe calitatea aerului din interior şi eficienţa energetică; adoptarea extinsă a practicilor de construcţie ecologice; eficienţa costurilor şi eficienţa în timp; creşterea interesului pentru soluţiile acustice.

    Provocările de pe piaţa de profil sunt rezistenţa la schimbare în practicile de construcţie, respectiv conformitatea cu reglementările şi codurile de construcţie.

    ----------

    Piaţa globală a construcţiilor uscate este foarte fragmentată, cu câţiva jucători majori ce luptă pentru cotă de piaţă prin strategii precum fuziuni şi achiziţii, parteneriate şi inovaţii de produse. Companiile de vârf de pe piaţa de profil se concentrează pe extinderea portofoliilor de produse, îmbunătăţirea capacităţilor de producţie şi consolidarea reţelelor de distribuţie pentru a obţine un avantaj competitiv. Principalii jucători de pe piaţa globală a construcţiilor uscate includ Saint-Gobain, Knauf, Etex Group şi Fletcher Building. Aceste companii investesc continuu în cercetare şi dezvoltare, urmărind să lanseze soluţii avansate şi durabile. Jucătorii regionali au, de asemenea, un rol crucial pe piaţă, răspunzând nevoilor şi preferinţelor specifice. Aceşti jucători se concentrează adesea pe oferirea de soluţii personalizate şi pe valorificarea cunoştinţelor pe piaţa locală pentru a concura eficient cu jucătorii globali.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional