Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2025

Trei proiecte de 36 milioane lei demarează la Buzău

Investiţii /

Trei proiecte de 36 milioane lei demarează la Buzău

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Lucian Romaşcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, a anunţat că, în această lună, urmează să fie semnate trei proiecte importante, în valoare de 36 de milioane de lei. Este vorba despre consolidarea şi eficientizarea clădirii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, a clădirii de la Pârscov - Secţie Exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi a Centrului Militar Judeţean Buzău.

    Peste 10 milioane pentru consolidarea Centrului Militar

    "Consolidarea şi eficientizarea energetică a clădirii corp C1 - Centrul Militar Judeţean Buzău" (componenta eficientizare energetică) este un proiect în valoare totală de 10.449.194,17 lei cu TVA.

    "Construcţia administrativă CORP C1 are o suprafaţă construită de 233.00 mp, o suprafaţă construită desfăşurată de 601 mp şi o suprafaţă utilă desfăşurată de 437.39 mp (fără terase şi balcoane). După renovare, suprafaţa construită utilă desfăşurată propusă este de 411.43 mp. Intervenţiile pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii sunt reabilitarea termică a anvelopei clădirii şi a sistemului de încălzire/furnizare apă caldă; amenajarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice, instalarea/modernizarea sistemelor de climatizare, instalaţii de iluminat şi a unui sistem de management energetic integrat pentru clădire, dar şi a unui sistem inteligent de umbrire pentru sezonul cald. De asemenea, se urmăreşte modernizarea sistemelor tehnice şi montarea unor staţii de încărcare pentru maşinile electrice", anunţă Consiliul Judeţean Buzău.

    După consolidare, consumul anual de energie primară va scadea de la 190,89 la 50,87 MWh/an, iar emisiile de gaze cu efect de seră estimate scad de la 20,43 la 5,06 tone de CO2 echivalent/an. Potrivit proiectului, şi consumul anual de energie finală pentru încălzire (KWh/an) va fi redus cu 93,73%. Durata de execuţie a lucrărilor este estimată la 12 luni.

    Peste 12 milioane lei pentru spitalul de la Pârscov

    "Consolidarea şi eficientizarea energetică a clădirii corp C16 - Pârscov - Sectie Exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău" este un proiect în valoare de peste 12 milioane de lei, cu TVA inclusă.

    "Proiectul îşi propune atât consolidarea şi eficientizarea energetică a clădirii corp C16 - Pârscov - Sectie Exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, cât şi recompartimentarea şi dotarea corespunzătoare a acesteia în vederea înfiinţării unui viitor "Centru de paliaţie". Master Planul de servicii de sănătate Regiunea Sud Est prevede un deficit de 52 de paturi destinate ingrijirilor paliative, neluând în calcul paturile private existente, deoarece nu sunt accesibile tuturor categoriilor de populaţie. Prin infiinţarea acestui centru va fi acoperit un număr de 20 de paturi din necesarul estimat la nivelul numărului de locuitori ai judeţului Buzău", se arată în proiectul aprobat de Consiliul Judeţean.

    Consiliul Judeţean reface sediul Ambulanţei Buzău

    Proiectul "Consolidarea şi eficientizarea energetică a clădirii corp C1 - Serviciul de Ambulanţă Judeţean Buzău, inclusiv extindere etaj 2 retras şi lucrări conexe" are o valoare de 13.750.725,74 lei (inclusiv TVA).

    "Obiectivele specifice ale proiectului sunt reducerea consumului anual total de energie primară cu 73% la finalul implementării proiectului, respectiv în cursul anului după finalizarea intervenţiei de renovare energetică, faţă de perioada anterioară renovării, precum şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 87% la finalul implementării proiectului, respectiv în cursul anului după finalizarea intervenţiei de renovare energetică, faţă de perioada anterioară renovării", se arată în proiectul votat de aleşii judeţeni.

    Soluţia tehnică adoptată (recomandată de proiectant) este soluţia minimală din expertiza tehnică şi soluţia maximală din auditul energetic. Astfel, pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii, vor fi efectuate următoarele tipuri de intervenţii:

    - Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii;

    - Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum;

    - Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie;

    - Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior;

    - Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri;

    - Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;

    - Sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald;

    - Modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluţii inteligente;

    - Lucrări pentru echiparea cu staţii de încărcare pentru maşini electrice.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional