Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bucureşti: Administraţia străzilor va investi 247 de milioane de lei pe principalele artere, poduri şi pasaje din Capitală

F.A. Investiţii /

Bucureşti: Administraţia străzilor va investi 247 de milioane de lei pe principalele artere, poduri şi pasaje din Capitală

19 străzi principale vor intra în reabilitare, iar pasajele necesită lucrări de 35 milioane de lei

Bugetul Administraţiei Străzilor, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, este, în acest an, de 247 milioane lei pentru lucrări de investiţii pe principalele artere. Alina Roman, directorul general al Administraţiei Străzilor, ne-a declarat că pentru drumuri a fost alocată suma de 154,9 milioane lei, pentru semafoare - 44,8 milioane lei, iar pentru poduri - 11,5 milioane lei. Lucrările la pasaje vor necesita 35,66 milioane lei.

Administraţia Străzilor are, pentru anul 2010, ca obiective noi, lucrări de reabilitare sistem rutier, care cuprind 19 artere. Printre acestea se numără Piaţa Charles de Gaulle, Aviatorilor, Constantin Prezan, Mircea Eliade, Avrig, Laminorului, Drum Pădurea Pustnicu, Aleea Teişani, Piaţa Gării de Nord.

La finele lunii aprilie, Administraţia Străzilor Bucureşti finalizase procedurile de licitaţie necesare desfăşurării activităţii pe anul în curs, mai puţin una dintre procedurile pentru lucrări de reabilitare sistem rutier, care vizeaza 15 străzi şi care este contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Primăria va cheltui 700 milioane de lei pentru investiţiile pe străzi

Bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat abia la finalul lunii martie, după aprigi dispute ale partidelor în Consiliul General. Până la urmă, a fost votat proiectul de buget propus de primarul general Sorin Oprescu, în valoare totală de circa 4,44 miliarde de lei (venituri înregistrate de municipalitate). Cheltuielile totale propuse sunt de 5,6 miliarde de lei.

Din totalul cheltuielilor, 3,6 miliarde lei sunt din bugetul local, un miliard de lei bugetul împrumuturilor externe şi 1,19 miliarde de lei bugetul instituţiilor publice finanţat din venituri proprii şi alocaţii de la bugetul local. 182,5 milioane de lei reprezintă fonduri externe nerambursabile şi 84,5 milioane de lei rambursări de credite.

Investiţiile în reabilitarea străzilor derulate de Primăria Capitalei sunt cele mai generoase, cu suma de circa 700 milioane de lei. Alte 9,5 milioane de lei sunt rezervate construcţiei parcărilor subterane, iar Administraţia Spitalelor are proiecte de investiţii de 30,8 milioane de lei.

Buget de peste 100 milioane de lei pentru reţelele de apă şi canalizare

În infrastructura de apă, sunt preconizate investiţii de 104,4 milioane de lei în zonele deficitare din sectoarele 1 şi 6, la care se adaugă alte 22 milioane de lei în alte cartiere cu probleme din sectoarele 2 şi 4. Alte 7,5 milioane de lei reprezintă extinderea utilităţilor în cartierul ANL Henri Coandă. Pentru reţeaua de canalizare sunt alocate 3,88 milioane de lei.

Investiţiile în contorizare se ridică la 67,8 milioane de lei, iar cele în reabilitarea reţelelor termice - 4 milioane de lei.

RADET va efectua investiţii de 120 milioane de lei în reabilitarea şi modernizarea reţelelor şi punctelor termice, iar RATB va moderniza liniile de tramvai cu 15,6 milioane de lei, iar 27,9 milioane de lei reprezintă achiziţiile cu mijloace moderne de transport în comun. Administraţia Lacurilor şi Parcurilor are programate investiţii de 24 milioane de lei.

Consilierii generali PD-L au dorit redistribuirea sumelor pentru acoperirea unui deficit de 10 milioane de euro în alocaţiile RATB, de 30 milioane de euro în bugetul RADET şi de 25 milioane de euro în bugetul pentru finalizarea stadionului Lia Manoliu.

Ei au spus că aceste sume sunt necesare pentru a aduce bugetele celor două regii la nivelul celor din 2009. Fără aceşti bani, RATB şi RADET ar rămâne fără fonduri pe la finalul verii, au mai spus aleşii locali PD-L, care, în scurt timp, s-au răzgândit şi au votat bugetul primarului Oprescu. Sumele pe care PD-L le-a cerut pentru realocate ar fi trebuit luate din bugetele pentru achiziţia de locuinţe, din bugetul pentru construcţia unui nou sediu pentru Poliţia Comunitară şi din bugetul pentru proiectele de înverzire a teraselor blocurilor din Capitală.

Şcolile beneficiază de 385 milioane de lei

Bugetul investiţional al Primăriei Capitalei pentru şcoli se ridică, în acest an, la 358 milioane de lei, din care programul de modernizare a 105 şcoli finanţate printr-un credit BEI este de 340 milioane de lei. 15 milioane de lei este suma alocată construcţiei de grădiniţe noi, tot printr-un credit care urmează să fie contractat de la BEI.

Pentru finalizarea lucrărilor la stadionul naţional sunt necesare 148,3 milioane de lei, pentru consolidarea imobilelor cu grad I risc seismic - 10 milioane de lei, iar pentru achiziţia de imobile - 94,5 milioane de lei. Investiţiile proiectate pentru 2010 în infrastructura de mediu se cifrează la 280,7 milioane de lei, din care 270 milioane de lei reprezintă continuarea lucrărilor la staţia de epurare Glina.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional