Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Oradea: Numărul de autorizaţii de construire pentru locuinţe a scăzut cu aproape 40% în 2009 faţă de 2008

F.A. Locuinţe /

Oradea: Numărul de autorizaţii de construire pentru locuinţe a scăzut cu aproape 40% în 2009 faţă de 2008

Blocajul de pe piaţa imobiliară a afectat construcţia de locuinţe noi din municipiul Oradea. Activitatea de autorizare a executării lucrărilor de construcţii, reflectată prin numărul de autorizaţii emise, s-a diminuat, astfel încât de la începutul anului şi până în prima parte a lunii aprilie, au fost eliberate 63 de autorizaţii pentru construirea de locuinţe, ne-au precizat reprezentanţii direcţiei de urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Oradea.

Conform aceloraşi surse, pe parcursul întregului an 2009 au fost eliberate 540 de autorizaţii pentru construirea de locuinţe, faţă de 874 în 2008. Anul trecut au fost finalizate 315 unităţi locative, cu caracteristici similare celor construite în anii precedenţi, majoritatea în zonele rezidenţiale. Cea mai mare investiţie imobiliară autorizată în 2009 a vizat realizarea complexului hotelier "Calipso", de către societatea "Calipso". Valoarea estimată a investiţiei a fost de peste 113 milioane de lei.

Investiţie într-o unitate de producţie estimată la 44 milioane lei

Potrivit reprezentanţilor direcţiei de urbanism, pe parcursul anului 2009 au fost eliberate 529 de autorizaţii de construire pentru imobile cu destinaţie de servicii şi comerţ şi alte 20 cu destinaţie industrială. În schimb, în 2008 au fost emise 628 de autorizaţii pentru imobile de servicii şi comerţ şi 18 pentru industrie. De la începutul anului 2010 şi până în luna aprilie, erau înregistrate 130 de autorizaţii pentru spaţii comerciale şi de servicii şi două pentru industrie. Cea mai mare investiţie pe acest segment a vizat construirea unei fabrici de producţie de componente plastice şi asamblare de componente electronice, valoarea estimată a investiţiei fiind de peste 44 milioane lei. Beneficiarul este societatea "Shinheung Electronics". Pe de altă parte, Primăria Municipiului Oradea nu are înregistrate cereri pentru sistarea sau conservarea de şantiere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional