Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Indonezia opreşte construirea de hoteluri noi în Bali

Internaţional /

Indonezia opreşte construirea de hoteluri noi în Bali
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Construcţiile sunt stopate în anumite părţi din Bali din cauza preocupărilor legate de turismul excesiv
    Bali a avut aproape trei milioane de vizitatori internaţionali în prima jumătate a acestui an
    Guvernatorul din Bali susţine turismul "de calitate"

    Indonezia va suspenda construcţia de noi hoteluri în anumite părţi din Bali, din cauza îngrijorărilor legate de tensiunea pe care turismul exagerat o exercită asupra provinciei considerate "prietenoasă" pentru turişti, anunţă businessinsider.com.

    Potrivit Reuters, Indonezia a emis un moratoriu care se va aplica şi pentru construirea de vile şi cluburi de noapte în cele mai aglomerate zone din Bali.

    Deşi este cunoscut pentru frumuseţea sa naturală, temple şi centre de wellness, Bali fost a numit anul trecut, de CNN, unul dintre locurile cele mai afectate de turismul excesiv, care a avut de suferit de pe urma incidentelor create de turiştii care au un comportament neadecvat.

    Aproape trei milioane de vizitatori internaţionali au ajuns în Bali în prima jumătate a acestui an, potrivit Asociaţiei Hotelurilor din Bali, ceea ce înseamnă o creştere semnificativă faţă de anii precedenţi.

    Hermin Esti, un oficial din Ministerul Afacerilor Maritime şi Investiţiilor, a declarat pentru Reuters că, deşi s-a convenit asupra moratoriului privind construcţiile de hoteluri noi, calendarul nu a fost încă finalizat.

    Jakarta Post a scris că propunerea iniţială în acest sens era de doi ani. Dar, ministrul indonezian al afacerilor maritime, Luhut Pandijaitan, a declarat, potrivit site-ului Detik, că moratoriul ar putea dura până la zece ani, dacă va fi necesar.

    Guvernatorul interimar din Bali, Sang Made Mahendra Jaya, a propus moratoriul privind construcţiile noi pentru patru zone aglomerate ale insulei şi a declarat, citat de agenţia de presă indoneziană Antara, că moratoriul este menit să încurajeze turismul de "calitate", ca urmare a incidentelor create de trăinii ce acţionează inadecvat.

    Potrivit unui articol publicat de Washington Post în 2023, Bali este afectat de creşterea traficului de turişti internaţionali, inclusiv de conducerea imprudentă şi expunerea "indecentă" a acestora. Lucrurile s-au înrăutăţit atât de mult încât autorităţile locale au început să le înmâneze străinilor care ajung în Bali o listă cu "ceea ce pot face şi ce nu", sfătuindu-i să se îmbrace decent, să nu înjure şi să respecte sfinţenia templelor şi statuilor religioase, notează sursa citată.

    De asemenea, la începutul acestui an a fost introdusă pentru vizitatorii străini o taxă de turism de aproximativ 10 dolari SUA/persoană.

    Guvernatorul interimar din Bali mai susţine, conform Antara, că moratoriul privind construcţiile de hoteluri a fost determinat şi de preocupările legate de transformarea câmpurilor de orez în teren comercial. Potrivit site-ului Mongabay, Bali pierde anual aproximativ 2.500 de acri de teren agricol din cauza dezvoltărilor, mai ales a celor în scopuri turistice.

    Luna trecută, ministrul Luhut Pandijaitan a declarat pentru Reuters: "Nu vrem să vedem că aceste câmpuri de orez devin o vilă sau un club".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional