Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Buzău: Proiect de aproape 100 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor către zonele turistice

F.A. Investiţii /

Pentru dezvoltarea activităţilor turistice, Consiliul Judeţean Buzău are în derulare un proiect pentru reabilitarea Muzeului Judeţean Buzău, proiect promovat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.1 ,,Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe". Valoarea totală a proiectului este de peste 35 de milioane de lei, din care valoarea nerambursabilă este de aproximativ 27 milioane de lei. Finalizarea proiectului este prevăzută pentru martie 2013. La finalul implementării va fi înfiinţat şi un centru de informare turistică în cadrul Muzeului. La mijlocul lunii mai erau în derulare procedurile de achiziţie publică a execuţiei de lucrări pentru acest obiectiv, precizează domnul Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Un alt proiect aflat în derulare vizează "Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potenţial demonstrat ale judeţului Buzău". Proiectul este finanţat în cadrul programului Operaţional Regional, Axa prioritară 2, Domeniul Major de intervenţie 2.1 "Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane-inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură". Valoarea totală este de aproximativ 97 milioane de lei, din care 76,4 milioane reprezintă valoarea nerambursabilă. Solicitantul este parteneriatul format de unităţile administrativ-teritoriale Judeţul Buzău şi comuna Merei. Proiectul este implementat în zona Pietroasele - Merei -Verneşti- Tisău - Măgura (DJ 203 C km 54+500 - 57+800; DJ 203 G km 12+000 - 17+100; DJ 203 G km 31+900 - 45+400; DJ 205 km 0+000 - 19+450; DJ 100 H km 30+160 - 45+800; la care se adaugă tronsonul Alei Sărata Monteoru, respectiv pe aproximativ 58 km de drumuri. Finalizarea proiectului este prevăzută pentru iulie 2011, mai spune sursa citată.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional