Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Argeş: Pârtie de schi în Munţii Făgăraş

F.A. Investiţii /

Argeş: Pârtie de schi în Munţii Făgăraş

Viitoare staţiune montană la Cumpăna - Vidraru

În vederea dezvoltării infrastructurii turistice, Consiliul Judeţean Argeş a depus două proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, proiectul "Dezvoltarea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din zona turistică Lacul Vidraru - Cumpăna" - etapa I, are o valoare totală de aproape 12,5 milioane de lei, inclusiv TVA. Proiectul este depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia pe Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.2 "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice".

Obiectivul major are în vedere dezvoltarea durabilă şi diversificarea ofertei turistice în viitoarea staţiune montană Cumpăna. Investiţia presupune construcţia unei pârtii de schi cu transport pe cablu, teleschi, construcţia unui spaţiu pentru debutanţi şi săniuş deservit de un sistem de transport pe bandă, a unei reţele electrice cu transformator care să deservească pârtia, a unei parcări şi a platformei de colectare a deşeurilor menajere şi alte structuri adiacente.

În urma finalizării procesului de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii, proiectul a fost declarat conform şi se găsea la începutul lunii mai în etapa de evaluare tehnică şi financiară, ne-a precizat domnul Eduard Ciocnitu, inspector în cadrul Consiliului Judeţean Argeş.

Potrivit aceleiaşi surse, un alt proiect depus de Consiliul Judeţean se referă la "Dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montană înaltă". Proiectul a fost inclus în lista cuprinzând programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a lucrărilor de execuţie a obiectivelor de investiţii în turism şi, în conformitate cu Ordinul Ministrului Turismului, i-a fost alocată suma de 3,1 milioane de lei.

Investiţia vizează construirea de refugii de creastă în masivul Făgăraş, a unor baze de salvare în masivul Făgăraş şi în masivul Piatra Craiului, reabilitarea traseelor turistice montane în masivele Făgăraş şi Piatra Craiului, respectiv construcţia unei platforme de aterizare pentru elicopter. Până în luna mai au fost reabilitaţi în jur de 200 km de trasee turistice. De asemenea, au fost construite patru refugii de creastă, urmând a fi montate imediat după topirea zăpezii în această zonă.

Modernizarea drumurilor din arealele turistice

Pentru dezvoltarea infrastructurii turis­tice, Consiliul Judeţean Argeş mai are în lucru o serie de proiecte vizând mai ales modernizarea reţelei de drumuri judeţene din arealele turistice. Astfel, cel mai mare proiect aflat în implementare presupune "Modernizarea DJ 734: Voineşti (DN 73) - Lereşti - Voina, în vederea îmbunătăţirii şi dezvoltării infrastructurii şi dezvoltării infrastructurii de turism, km 0+000 - km 19 + 840", cu o lungime de aproape 20 km. Valoarea proiectului este de peste 51 de milioane de lei, iar durata de realizare este de 28 de luni, ne-a precizat domnul Eduard Ciocnitu.

Un alt proiect vizează "Modernizarea DJ 703i: Muşăteşti (Dn 73c) - Brăduleţ - Brădetu - Poienile Vâlsanului în vederea îmbunătăţirii şi dezvoltării infrastructurii de turism, km 28+822 - 53+600". Lungimea totală este de 24,7 km. Valoarea este de aproximativ 46 milioane de lei, iar durata de realizare de 24 de luni.

Un al treilea proiect se referă la "Modernizarea DJ 730: Podul Dâmboviţei (DN73) - Dâmbovicioara - Ciocanu - limita Judeţului Braşov în vederea îmbunătăţirii şi dezvoltării infrastructurii de turism, km 0+000-9+550". Tronsonul are o lungime de 9,5 km. Valoarea totală a proiectului ajunge la aproximativ 15,7 milioane de lei, iar durata de implementare este de 16 luni, potrivit sursei citate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional