Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea: Modernizarea Grădinii Zoologice va fi finalizată în 2011

F.A. Investiţii /

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea: Modernizarea Grădinii Zoologice va fi finalizată în 2011

Primăria pregăteşte proiectul pentru o centrală de producere a energiei utilizând panouri fotovoltaice

În luna mai a anului 2011 este prevăzută finalizarea proiectului de amenajare şi modernizare a Grădinii Zoologice din Râmnicu Vâlcea, potrivit datelor furnizate de Primăria din Râmnicu Vâlcea. Terenul pe care vor fi construite sau modernizate adăposturile animalelor are suprafaţă de circa 40.000 mp. De asemenea vor fi realizate alei secundare, reţeaua de energie electrică şi va fi reabilitată reţeaua de canalizare; vor fi construite un depozit de furaje, o platformă de gunoi şi un cabinet veterinar; va fi reabilitată clădirea administrativă, reţeaua de încălzire a spaţiilor pentru animale, zonele de odihnă şi relaxare; va fi construită o clădire pentru cursuri educative, dar şi bucătării; va fi realizată zona fast - food, împrejmuirea cu gard exterior şi un loc de joacă pentru copii.

Valoarea totală a programului este de peste 1,6 milioane lei, din care valoarea totală a cheltuielilor eligibile din cadrul subprogramului este de 1.596.056 euro. Suma alocată prin bugetul MMDD pentru cheltuielile eligibile din cadrul subprogramului este de 1.197.042 euro.

Centrală de producere a energiei utilizând panouri fotovoltaice

Primăria Râmnicu Vâlcea are în pregătire un proiect de realizare a unei capacităţi de producţie a energiei electrice care va deservi toate instituţiile şi autorităţile ce asigură servicii de interes public sau de interes economic general, pentru care Municipiul Rm. Vâlcea suportă din bugetul propriu plata energiei electrice consumate şi iluminatul public.

Proiectul "Realizarea de capacităţi de producere a energiei electrice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile în municipiul Râmnicu Vâlcea" presupune:

A. lucrări de amenajare a terenului:

- suprafaţa terenului: 3000 metri pătraţi

- pentru fixarea modulelor se va folosi o soluţie bazată pe fundaţii sau piloni implantaţi, soluţie determinată de studiile de teren şi varianta tehnică aleasă.

- terenul se împrejmuieşte cu gard de plasă sudata, înălţime (1,5-2m), cu piloni de întindere la maxim 2,5m;

- se vor amenaja două intrări: una principală, prevăzută cu control acces şi automatizare pentru deschis/închis şi una secundară, prevăzută de asemenea cu control acces;

- montat paratrăsnet în partea de nord a centralei;

- sistem de supraveghere a perimetrului cu camere de luat vederi centralizat în clădirea centrală.

- drumuri de acces între grupurile de panouri pietruite.

B.  Construcţie clădire centrală, care are cel puţin încăperile:

- cameră comandă, monitorizare, protecţii şi supraveghere centrală de producere a energiei, minim 20 mp (include dotare telefon/fax, internet;  calculatoare de proces, imprimanta, copiator);

- magazie de minim 10mp, necesară depozitării uneltelor de mentenaţă şi curăţenie.

- vestiar şi grup sanitar de minim 10 mp;

- drum de acces pietruit

C.  Centrală de producere a energiei utilizând panouri fotovoltaice, cu următoarele date tehnice:

- sistem: 3MWp conectat la reţeaua naţională de furnizare a energiei Rm. Vâlcea

-  modul generator: arii fotovoltaice monocristaline, numărul de module fotovoltaice se va determina în funcţie de dimensiunea şi performanţa acestora, pentru a obţine o putere instalată de minim 3 MWp.

- sistemul se realizează pe subansamble funcţionale ce conţin un număr determinat de panouri solare (se determină din puterea necesară, performanţele panoului) şi invertor dimensionat în funcţie de numărul de panouri solare. Sistemul trebuie să fie trifazic cu subsisteme egal distribuite pe faze.

- trei module de conectare a subansamblelor funcţionale.

- transformator cu accesorii necesare (întreruptor, cutii joncţiuni) pentru conectarea la reţeaua de transport a energiei (medie tensiune 20 KV).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional