Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Vâlcea: Centru de convenţii şi expoziţii de peste 11 milioane de euro

F.A. Investiţii /

Vâlcea: Centru de convenţii şi expoziţii de peste 11 milioane de euro

Consiliul Judeţean Vâlcea şi Consiliul Local al oraşului Călimăneşti implementează, prin programul PHARE 2005 CES, proiectul pentru construirea Centrului de Convenţii şi Expoziţii Nord Oltenia, în valoare de peste 11,27 milioa­ne de euro.

Proiectul prevede construirea unui pavilion central şi patru pavilioane independente, spaţii amenajate pentru expoziţie, amenajarea aleilor pietonale, drumurilor şi parcajelor, spaţii adminis­trative de 1.412 mp, realizarea unui punct vamal, 68 de săli de convenţii şi reuniuni şi sisteme tehnologice. Lucrările au fost atribuite societăţilor "Confort" şi "Erbaşu", ne-a relatat domnul Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Mai multe instituţii de cultură sunt reabilitate

Pe Programul Operaţional Regional, Axa 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenţie 5.1, Consiliul Local al oraşului Brezoi a depus un proiect vizând reabilitarea bisericii "Toţi Sfinţii" Proieni. Valoarea totală a proiectului este de peste 2,8 milioane de euro. Proiectul se află pe lista de rezervă la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

La începutul lunii mai alte două proiecte erau în pregătire. Primul se referă la valorificarea durabilă a patrimoniului cultural vâlcean, proiect cu o valoare de peste 4,7 milioane de euro.

Printre lucrările vizate se numără realizarea de parcări, reabilitarea căilor de acces şi a conacului "Memorialul Nicolae Bălcescu". Solicitanţii sunt Consiliul Judeţean Vâlcea şi Consiliile Locale Horezu, Costeşti, Măldăreşti şi Nicolae Bălcescu.

Al doilea proiect este pregătit de Consiliul Local al comunei Grădiştea şi se referă la renovarea şi conservarea monumentelor istorice. Valoarea proiectului este de aproximativ 400.000 de euro.

Reabilitarea infrastructurii turistice din Băile Govora

Mai multe proiecte sunt implementate pe Domeniul 5.2. Crearea/ dezvoltarea/ modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabilă a resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

Astfel, Consiliul Local al oraşului Băile Govora şi Consiliul Judeţean Vâlcea au în implementare proiectul vizând reabilitarea infrastructurii turistice a staţiunii balneare Băile Govora. Valoarea totală este de aproape 6,5 milioane de euro. Durata de implementare a proiectul este de 32 de luni. Lucrările includ construirea unui miniamfiteatru în aer liber şi construirea căilor de acces către izvoa­rele minerale. La începutul lunii mai se lucra la caietul de sarcini pentru achiziţia publică de lucrări.

De asemenea, societatea "Băile Govora" are în implementare proiectul de reabilitare a Hotelului Palace. Valoarea totală a proiectului este de aproape 4 milioane de euro.

Alte două proiecte erau, la începutul lunii mai, în etapa de precontractare. Unul presupune extinderea complexului hotelier "Tisa" din Băile Olăneşti. Valoarea totală este de peste 2,8 milioane de euro, iar solicitantul este societatea "Omicron".

Al doilea prevede extinderea şi modernizarea Centrului Turistic President, din Băile Olăneşti, la solicitarea societăţii "Carusel". Valoarea totală a proiectului este de aproape 2,3 milioane de euro.

La începutul lunii mai erau în evaluare tehnică şi financiară o serie de proiecte în cadrul aceluiaşi domeniu.

Astfel, societatea "Călimăneşti-Căciulata" are în evaluare un proiect în valoare de peste 15,5 milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii pentru turism balnear.

Consiliul Judeţean Vâlcea şi Consiliul Local al oraşului Călimăneşti au în evaluare proiectul pentru extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti - Căciulata, în valoare de aproximativ 8 milioane de euro.

Un proiect al Consiliului Local al oraşului Călimăneşti şi Consiliului Judeţean Vâlcea vizează modernizarea parcurilor balneare din staţiunea Călimăneşti-Căciulata, proiect în valoare de peste 6 milioane de euro.

În evaluare se află şi proiectul pentru modernizarea parcului de agrement şi realizarea infrastructurii turistice din Drăgăşani. Solicitantul este Consiliul Local al Municipiului Drăgăşani, iar proiectul are valoarea de peste 3,3 milioane de euro.

Pârtii de schi, telescaun, modernizări la Voineasa

Mai multe proiecte sunt aprobate sau în implementare în judeţul Vâlcea, cu finanţare prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe baza H.G. 120/2010.

Astfel, Consiliul Local Govora are în implementare proiectul de reabilitare a Casei de Cultură şi construirea unui Centru de Informare Turistică, în valoare de aproximativ 2,2 milioane de euro.

De asemenea, Consiliul Local Călimăneşti implementează un proiect de pes­te 1 milion de euro, pentru construirea unui centru de informare turistică şi amenajarea unui traseu pentru cură.

A fost aprobat un proiect al Consiliul Judeţean Vâlcea şi Consiliului Local al comunei Voineasa care vizează dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa. Proiectul cuprinde realizarea de pârtii de schi, schi lifturi, telescaun, gondole, modernizarea drumurilor de acces şi amenajarea stânelor turistice existente. Valoarea totală este de peste 28,7 milioane de euro.

Proiectul Consiliului Local al oraşului Băile Olăneşti şi al Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru dezvoltarea infrastructurii balneare şi de agrement , precum şi realizarea unui centru de informare turistică, a fost de asemenea aprobat. Valoarea totală este de peste 6,4 milioane de euro.

Domnul Ion Cîlea subliniază că la nivelul judeţului consiliile locale mai au în pregătire alte cinci proiecte pe domeniul 5.2. Valoarea cumulată a acestor proiecte este de peste 20 milioane de euro. Solicitanţii sunt consiliile locale din Băile Govora, Băile Olăneşti, Brezoi, Horezu şi Malaia (alături de Consiliul Judeţean Vâlcea).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional