Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

A fost aprobat PUZ-ul pentru Spitalul Municipal Buzău

Investiţii /

A fost aprobat PUZ-ul pentru Spitalul Municipal Buzău
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Primăria Municipiului Buzău face demersuri pentru construirea unui nou spital în judeţul Buzău. Este vorba despre un spital municipal, proiect susţinut de Emanoil Ungureanu, deputat de Buzău, care ar urma să fie construit pe un teren donat de un om de afaceri de origine iraniană. Iniţiativa a pornit în urmă cu patru ani, iar primul pas a fost identificarea zonei pe care să fie ridicată construcţia, astfel că, după mai multe negocieri, noul spital ar urma să fie ridicat pe un teren în suprafaţă de 7 hectare, la ieşirea din municipiul Buzău spre Verneşti, în apropierea DN2E85. În 2022, amplasamentul a fost preluat de Primăria Municipiului Buzău de la omul de afaceri Ali Hamzeh, un antreprenor cu afaceri în domeniul agricol, atât în Buzău, cât şi în sud-estul ţării.

    "Astăzi, 20 septembrie 2022, am aprobat în şedinţa Consiliului Local al Municipiului Buzău, două hotărâri foarte importante, una dintre ele privind acceptarea unei donaţii pentru construirea Spitalului Municipal Buzău. Această donaţie se face din partea Fundaţiei Umanitare Agrinvest, la iniţiativa unui om minunat ce doreşte binele comunităţii buzoiene, dar fără să-şi facă publicitate prin aceasta. Aici, vom mai construi pe un teren vecin, un centru tip ,,sat pentru bătrâni", pentru îngrijirea persoanelor vârstnice", declara la acel moment Constantin Toma.

    În septembrie 2024, a fost finalizat şi supus aprobării Planul Urbanistic Zonal, document finanţat tot de omul de afaceri care donat terenul. Practic, potrivit declaraţiilor primarului Constantin Toma, antreprenorul de origine iraniană va investi circa 2 de milioane de euro pentru că tot domnia sa va finanţa şi realizarea studiului de fezabilitate.

    "Se lucrează deja la studiul de oportunitate, am avut o discuţie lărgită cu acest investitor privat care cheltuieşte din banii lui aproape 2 milioane euro plus valoarea terenului, chiar doreşte să facă şi să lase ceva în urma lui şi s-a angajat să facă şi studiul de fezabilitate, care dura foarte mult. Pe acesta îl va preda Consiliului Local, iar Consiliul Local îl va analiza şi va dispune dacă îl aprobă sau nu. Va intra în proprietatea noastră, dar îl face pe banii acestui ONG pe care îl patronează. Principala problemă e să identificăm sursele de finanţare. Şi vreau să mai spun ceva, nu am făcut-o public până acum, dar am avut deja o discuţie cu domnul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", domnul Viorel Jinga, pentru a înfiinţa două- trei secţii ale Universităţii aici, pentru a avea şi spital universitar. În momentul acela va fi o garanţie şi mai mare că vom avea resurse", a declarat primarul Constantin Toma.

    Potrivit Planului Urbanistic Zonal aprobat, "se doreşte construirea unui ansamblu de clădiri "COMPLEX DE SĂNĂTATE" care să asigure servicii complexe de sănătate publică, după cum urmeazá: spital municipal, cămin pentru seniori, locuinţe pentru personalul medical".

    "Ansamblul va beneficia de clădiri şi amenajări pentru deservirea complexului de sănătate cu funcţiunile suport şi conexe, precum: parcare pentru rezidenţi si pentru vizitatori de toate categorile; spaţii administrative şi pentru servicii de gospodărie comunală: staţie epurare, instalaţii pentru producerea energiei regenerabile, instalaţii pentru preluarea şi pentru colectarea deşeurilor spitaliceşti şi a celor menajere. De asemenea, sunt prevăzute şi echipamente publice necesare precum grădiniţă, spaţii comerciale şi pentru alimentaţie publică, club şi spaţii pentru sport şi loisir etc.; dar şi spaţii verzi - parc şi zone pentru agrement şi activitäţi sportive în exterior", se arată în proiect.

    De asemenea, toată zona va fi sistematizată astfel încât să existe o cât mai bună conexiune cu şoseaua europeană, fapt ce va facilita inclusiv naveta medicilor de la Bucureşti la noua unitate medicală.

    "Prin documentaţia urbanistică prezentată, s-a analizat circulaţia auto şi pietonală din zonă, raportat la dezvoltarea propusă, iar în studiul de circulaţie sunt prezentate soluţii pentru zona de acces: din DN2 / E85 se va realiza o intersecţie în T cu benzi de accelerare şi decelerare, cu posibilitatea realizării tuturor relaţiilor. Pentru restul terenurilor, în conformitate cu tema program şi prevederile PUG-ului aflat în aprobare, se vor realiza străzi de diverse categorii: arteră de centură, "Orbital", străzi categoria a ll-a şi a lll-a", se arată în proiect.

    Cu toate acestea, în prezent lipseşte soluţia pentru cea mai importantă etapă, respectiv finanţarea necesară realizării unui asemenea proiect. Primarul Constantin Toma spune că este deschis să meargă în toate direcţiile, respectiv să atragă fonduri europene, programe naţionale, bani din bugetul local sau chiar să organizeze campanii de donaţie pentru noul spital. Cert este că, până la finalizarea studiului de fezabilitate care să arate exact costul noului spital, Primăria Buzău a mai făcut un pas important, şi anume preluarea Spitalului CFR-Secţia Exterioară de la Buzău de la Ministerul Transporturilor, unitate ce va deveni "temelia" noului spital municipal.

    "Deci, vom avea Spital Municipal la Buzău, la început preluând şi îmbunătăţind secţia de la Buzău a Spitalului CFR Galaţi, după care va urma să construim o nouă locaţie (suntem la faza de Plan Urbanistic Zonal, acum), în apropierea viitoarei autostrăzi A7 şi a Centurii ,,Orbital"" a Buzăului, spre Bucureşti. Iar prin aprobarea bugetului local pe 2024, vom avea în continuare investiţii deosebite în Buzău, ceea ce ne va apropia şi mai mult de "atingerea viziunii" de dezvoltare a oraşului nostru, respectiv "Buzău - oraş magnet până în 2030", susţine Constantin Toma.

    Primarul spune că îşi doreşte ca noul spital să fie realizat până la finalul noului mandat pe care l-a câştigat în urma alegerilor din 9 iunie 2024.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional