Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Dâmboviţa: Proiecte de 5,5 milioane de lei pentru energie din surse regenerabile

F.A. Investiţii /

În judeţul Dâmboviţa se afla în implementare, la începutul lunii mai, o serie de proiecte finanţate prin "Programul de înlocuire sau de completare a sis­temelor clasice de încălzire cu sisteme, care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană cu alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului", gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Cel mai important proiect vizează înlocuirea sistemului clasic de încălzire şi de producere a apei calde menajere cu sisteme ce utilizează energia produsă din surse regenerabile pentru Spitalul Judeţean Târgovişte. Valorea totală a proiectului este de aproximativ 4,65 milioane de lei.

Prin acelaşi program mai erau în implementare alte patru proiecte vizând introducerea unor sisteme de încălzire şi preparare a apei calde menajere utilizând energia solară produsă de panouri solare pentru următoarele obiective: Centru de Asistenţă şi îngrijire pentru protecţia copilului Pucioasa, Centrul de Servicii Sociale Găeşti, Centrul de Servicii Comunitare Gura Ocniţei, respectiv Complexul de Servicii Comunitare "Casa Soarelui" Târgovişte. Valoarea cumulată a proiectelor este de aproximativ 820.000 de lei, conform domnului Mihai Puşcaşiu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Perspectivă pentru utilizarea biomasei în oraşul Pucioasa

La începutul lunii mai era în faza de aprobare a documentelor preliminare proiectul "Valorificarea resurselor locale de biomasă pentru alimentarea cu energie termică a unor clădiri publice ale oraşului Pucioasa, Dâmboviţa" în cadrul programului "Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi", Operaţiunea: "Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (în unităţi cu putere instalată mai mică sau egală cu 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale şi a altor resurse regenerabile de energie", finanţat de Organismul Intermediar de Energie (OIE) din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Valoarea proiectului este de 510.000 euro, cu finanţare de 98% din fonduri europene.

Proiectul are un caracter pilot şi presupune utilizarea biomasei prin ardere în regim de complementaritate cu instalaţia actuală de ardere prin utilizarea de gaze naturale din oraşul Pucioasa, a explicat domnul Mihai Puşcaşiu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional