Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Mureş: Parc auto pentru sporturi cu motor de aproape 56 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Cel mai important proiect pentru dezvoltarea turismului din Judeţul Mureş vizează realizarea unui parc auto pentru sporturi cu motor. Proiectul a fost depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 - "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul de intervenţie 5.2 - şi se afla, la începutul lunii mai, în faza de contractare, potrivit domnului Arpad Szabo, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

Valoarea totală a proiectului este de aproa­pe 56 de milioane de lei, din care finanţarea POR reprezintă aproximativ 20,5 milioane de lei, cofinanţarea Consiliului Judeţean Mureş ajunge la peste 26,5 milioane de lei, la care se adaugă TVA de peste 8,8 milioane de lei.

Principalele lucrări de executat vizează realizarea unui circuit de viteză în lungime de 3,7 km, a unei clădiri centrale cu spaţii pentru oficiali şi presă, la care se adaugă tribună, restaurant, depozite, centru medical, drum de acces de peste 1,7 km lungime, parcări şi racorduri. Durata de implementare este de 36 de luni, potrivit domnului Szabo.

Două proiecte se află pe lista de rezervă la ADR Centru

Consiliul Judeţean Mureş a mai depus anul trecut două proiecte în cadrul Programului Operaţional Regional, pe Axa prioritară 5 - "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", domeniul major de intervenţie 5.1 - "Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe".

Astfel, primul proiect are în vedere "Reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii". Valoarea totală este de 10,15 milioane de lei. Investiţia prevede reabilitarea completă a clădirii Muzeului, achiziţionarea de echipamente, reamenajarea peisagistică a curţii interioare, crearea de locuri de parcare şi realizarea unui punct de informare turistică. Durata de implementare este de 38 de luni. La începutul lunii mai proiectul era inclus în lista de rezervă a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), deoarece alocarea financiară regională pentru domeniul de intervenţie 5.1 era deja atinsă prin contractele de finanţare semnate la nivelul regiunii.

Al doilea proiect, de asemenea aflat pe lista de rezervă de la ADR Centru, vizează "Reabilitarea Casei ", din Târgu Mureş. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4,46 milioa­ne de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de aproa­pe 2,14 milioane de lei. Proiectul presupune reabilitarea casei "Makarias", dotarea cu echipamente, modernizarea utilităţilor, amenajarea peisagistică a curţii interioare, dotarea cu mobilier, amenajarea unui punct de informare şi includerea obiectivului de patrimoniu în circuitul public. Durata de implementare este de 38 de luni, a menţionat domnul Arpad Szabo, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional