Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Vâlcea: Primăriile din judeţ derulează şi pregătesc o serie de proiecte pentru surse alternative de energie

F.A. Investiţii /

Autorităţile judeţului Vâlcea au în evaluare două proiecte pe programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energia din surse alternative, gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Astfel, Primăria Drăgăşani are în evaluare la AFM un proiect pentru înlocuirea parţială a sistemului clasic de încălzire cu centrală electrică alimentată de panouri solare fotovoltaice şi panouri solare termice în cadrul complexului şcolii Tudor Vladimirescu şi sediului Primăriei Municipiului Drăgăşani. Valoarea acestui proiect este de 571.000 euro.

Un alt proiect are drept solicitant comuna Vaideeni şi se referă la îmbunătăţirea încălzirii folosind pompe geotermale în clădirile aferente şcolii Generale "Luca Solomon". Valoarea proiectului este de aproape 100.000 de euro, ne-a precizat domnul Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

La începutul lunii mai primăriile din judeţul Vâlcea aveau în pregătire pe acelaşi program alte zece proiecte pentru implementarea unor sisteme care utilizează surse de energie alternative, cu o valoare cumulată de aproximativ 6,4 milioane de euro. Solicitanţii sunt următoarele primării: Băbeni, Câineni, Copăceni, Creţeni, Grădiştea, Horezu, Nicolae Bălcescu, Popeşti şi Roeşti.

Primăria Oraşului Horezu a depus un proiect pentru utilizarea surselor alternative în cazul instituţiilor publice şi iluminatului public prin instalarea de panouri solare de 1 Mw. Valoarea totală este de aproximativ 4,16 milioane de euro.

De asemenea, Primăria comunei Roeşti are depus un proiect pentru realizarea unui sistem fotovoltaic cu o putere de 150 kWp putere maximă debitată, conectat la reţeaua publică de energie electrică. Valoarea totală este de peste 1,35 milioane de euro.

Proiectul depus de Primăria Comunei Popeşti vizează renunţarea la iluminatul public tradiţional din cele şapte sate componente prin înlocuirea acestuia cu o reţea de iluminat public formată din stâlpi independenţi cu panouri fotovoltaice, respectiv reducerea consumului de combustibil lemnos la cele două şcoli şi Primăria Popeşti prin producerea de apă caldă pentru instalaţiile termice cu ajutorul panourilor solare. Valoarea totală a proiectului este de 2,6 milioane de euro.

Consiliul Judeţean Vâlcea mai avea, în luna mai, în pregătire alte două proiecte în cadrul aceleiaşi axe.

Primul proiect este pentru montarea unui grup hidroenergetic de mică putere pe conducta de alimentare cu apă potabilă Cheia - Râmnicu Vâlcea. Prin implementarea acestui proiect ar putea fi produsă o cantitate de energie electrică de 3,35GWh/an şi se va asigura un stoc de apă pentru potabilizare în Municipiul Râmnicu Vâlcea de circa 11,4 milioane mc. Valoarea prevăzută pentru realizarea proiectului este de aproximativ 6,8 milioane de euro.

Un alt proiect al Consiliului Judeţean aflat în pregătire are în vedere înlocuirea sursei de căldură convenţională cu panouri fotovoltaice în cele 16 centre ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

De asemenea, Consiliul Local al comunei Prundeni intenţionează să depună două proiecte, unul pentru înfiinţarea unui parc eolian cu şase mori de vânt, respectiv 15 MW, cu o valoare estimativă de 20 milioane de euro şi schimbarea stâlpilor de înaltă tensiune cu 1.000 de panouri fotovoltaice, program estimat la peste 3,5 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional